Sveriges experter inom musikexport

Vi jobbar för att driva en så bred verksamhet som möjligt och utgår från fyra olika fokusområden – utbildning, nätverk och mässor, insamling och paketering av information samt stöd och bidrag.

Utbildning för starkare musikexport
Exempel på ämnen vi har tagit upp är hur management jobbar internationellt, synkronisering, hur man ansöker om arbetstillstånd i USA och olika områdesspecifika seminarium som när vi gjorde en heldag om marknaden i Tyskland. Vi ser också till att vara uppdaterade om vad som händer inom svensk musikexport.

Stark internationell närvaro genom nätverk och mässor
Vi medverkar på olika branschmässor och festivaler för att stödja de svenska delegaterna och hålla vårt nätverk uppdaterat. Ibland är vi med och pratar i paneler, ibland när vi är utomlands har vi en mässmonter (som är till för alla svenskar på plats), ibland arrangerar vi showcase och ibland är vi där för att samla in information. Var i världen vi ska fokusera bestämmer svensk musikbransch i den årliga undersökningen vi gör.

Insamling och paketering av information
Vi ser till att det finns samlad information om sådant som händer i de marknader som är mest relevanta för Sverige. Exempel på detta är våra programfoldrar till de lite större händelserna som exempelvis South by South West, Jazzahead i Bremen eller Amsterdam Dance Event som vi kallar ”Your Guide To Sweden”. Vi har även samlat kontaktuppgifter till större delen av Sveriges musikliv i vårt branschregister. Du hittar oss också på sociala medier och genom vårt månatliga nyhetsbrev.

Stöd och bidrag
Vi informerar om de stöd som finns att söka i Sverige för olika typer av internationella musikprojekt och satsningar och håller dig som professionell musiker uppdaterad kring olika typer av statlig finansiering.