Skip to main content

Hej Anna Ekborg Hans-Ers

Anna Ekborg Hans-Ers från Northern Resonance berättar om deras tidigare erfarenheter av Folk Alliance International

Anna är violinist i stråktrion Northern Resonance som om några dagar spelar på den stora folkmusikkonferensen Folk Alliance International i Kansas City.

Vi har bett Anna svara på lite frågor kring Folk Alliance International och hur man förbereder sig på bästa sett inför en konferens och showcasefestival inom folkmusik.

Hej Anna! Ni ska till Folk Alliance International om några dagar, har du några tips på vad som är bra att tänka på inför FAI? 

“Folk Alliance är en väldigt intensiv, men rolig konferens så mitt främsta tips är att försöka komma dit utvilad och väl förberedd för att få ut så mycket som möjligt av dagarna. Gå igenom delegatlistan och se vilka du vill träffa och gör lite förarbete. Se till att ha uppdaterat pressmaterial och att all info på hemsida och sociala medier är relevant.”

Varför ska man medverka på FAI och hur får man ut det bästa av sin vistelse?

“För oss har det varit vägen in på den Nordamerikanska folkmusikscenen. FAI är den största samlingspunkten för folkmusikbranschen i världen, så man får verkligen chansen att träffa väldigt många arrangörer, bokare,agenter etc. Under sin vistelse skulle jag rekommendera attförsöka vara med på allt. De arrangerar många bra seminarier och nätverksträffar som gör att man lätt kommer i kontakt meddelegater och bransch. Och glöm inte att kolla in de privata showcasen på natten!”

Ni har ju varit med oss på tex WOMEX, English Folk Expo och Nordic Folk Alliance, hur har det hjälpt er?

“Vi har haft officiella showcase på både WOMEX, English Folk Expo, Nordic Folk Alliance och Folk Alliance International vilket har hjälpt oss väldigt mycket. Genom våra showcase har vi fått chansen att presentera vår musik live direkt för branschfolk vilket har lett till flera samarbeten, turnéer och att intresset för bandet har blivit väldigt stort samt att många i branschen känner till namnet.”

Vad har ni för planer inom närmsta framtiden?

“Vi släppte vårt andra album “Vision of Three” i början av året så under 2024 har vi en internationell releaseturné med konserter i bland annat Australien, Chile, Colombia, USA, Kanada, Tyskland och UK. Så det är ett väldigt spännande år med mycket som händer!”

 

Tack Anna Ekborg Hans-Ers!

Northern Resonance Instagram
Northern Resonance Hemsida
Northern Resonance senaste album

Nyheter

Regeringen satsar på svensk musikexport
Läs mer
ANSÖK OM DELEGATPASS TILL NORDIC FOLK ALLIANCE
Läs mer
Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer