Skip to main content

Hej Anna Lundqvist

Jazzmusikern Anna Lundqvist berättar om sin erfarenhet från jazzahead!

Anna Lundqvist är jazzsångerska och kompositör, bosatt i Stockholm. I perioder också i Lissabon, Portugal. Hon jobbar främst med originalmusik; modern jazz rotad både i den amerikanska och europeiska jazztraditionen med influenser från pop, rock och svensk hymn. Hon jobbar i nuläget främst med sitt portugisiska band, Anna Lundqvist Lisboa Cinco, som släppte debutskivan Sou Anna, september 2023.

Om 3 veckor drar mässan jazzahead! igång och vi har passat på att ställa lite frågor till Anna om hennes erfarenheter från mässan!

 

Hej Anna! Du har varit på jazzahead flera gånger, har du några tips på hur man kan förbereda sig inför jazzahead? 

“Förstå flowet, mingla och prata med så många som möjligt. Mina bästa tips är att välja en eller två mål med mässan; t ex skapa kontakter i ett land som du vill fokusera på. Letar du bokare i Europa, sikta då in dig på två eller tre länder men inte fler och läs på om dem. Boka möten tidigt! Var intresserad av den du pratar med. Var tydlig med vad du söker och vässa din hiss-pitch. Du har ca 10 sekunder på dig att få någon att bli intresserad av dig.”

 

Du har medverkat på flera av våra event på jazzahead, tex matchmaking sessions och keynotes, hur har det hjälpt dig? 

“Min upplevelse är att matchmaking och keynotes leder till det långvariga och hållbara. Du får tid att presentera dig och skapa kontakt på ett helt annat sätt.”

“På de event som ExMS har bjudit in mig till har jag fått kontakt med personer som erbjudit mig jobb, nya möjligheter till samarbeten och jag har blivit inbjuden till event och festivaler där jag fått ännu fler kontakter av betydelse för mig; speciellt då jag jobbar mer internationellt än nationellt just nu.”

 

Varför ska man åka till jazzahead och hur får man ut det mesta av sin vistelse? 

“Jag åker för inspiration och arbete. Det är en lagom stor mässa, som går att greppa där du träffar nyckelpersoner från hela Europa och andra musiker, vilket är inspirerande och du har tillgång till en massa konserter. Ett stort plus är allt som händer av slumpen. Jag turnerade i Italien tack vare en musiker jag träffade på jazzahead! Jag har även flera samarbetsprojekt i pipeline med musiker jag träffat på mässan under åren. Hur man får ut det mesta? Förbereda sig innan, ha roligt och ta chanserna som kommer.”

 

Vad har du för planer inom närmsta framtiden?

“I höstas släppte jag ny skiva med mitt Portugisiska band, Anna Lundqvist Lisboa Cinco, nu väntar en två veckors releaseturné i Sverige, 18-31 mars samt en kortare turné i Tyskland mellan 5-8 april. Det senaste året har handlat om detta skivsläpp och trixandet med att producera en skiva i två länder samtidigt. Sedan stannar jag kvar i Tyskland tills Jazzahead startar för lite planeringsarbete med min tyska bokare, Marita Goga, som jag signade med i somras efter Jazzahead förra året.”

 

Tack Anna Lundqvist!

Annas Instagram 

Annas senaste album

Anna Lundqvitz Lisboa Cinco

Nyheter

Regeringen satsar på svensk musikexport
Läs mer
ANSÖK OM DELEGATPASS TILL NORDIC FOLK ALLIANCE
Läs mer
Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer