Skip to main content
Tillsammans med Music Norge och Music Finland anordnas nu en Trade Mission till en av världens snabbast växande streamingmarknader: Mexico.

Ansök om att följa med>>
Deadline för ansökan 8 mars.

Delegater som blir uttagna får 50% finansieringsstöd av flyg och hotell, förutsatt att man deltar i samtliga punkter på programmet. Programmet är kostnadsfritt. Detta projekt genomförs med stöd av Regeringskansliet.

Vi har ett avtal med ett centralt hotell i Mexico City (inkl. lokal transport) och vi ser gärna att den nordiska delegationen bor samlat. Mer info följer direkt till uttagna delegater.

För att kvalificera för stöd är det en förutsättning att du arbetar på professionell nivå med export av svensk musik och att ditt bolag/ bolaget du arbetar för bedriver näringsverksamhet i och från Sverige.
Programmet sätts ihop med inriktning på export av repertoar inom pop genren, kommer att bestå av företagsbesök, paneler, round-table diskussioner och olika nätverksevent. Ett urval från fjolårets norska delegationsresa till Mexico City var Spotify, OCESA/CIE, Sicario, TAPE, IndieRocks, MUTEK, MalfiCO, Warp.TV, Grupo Sentido, och Ibero909FM.
Jeg syntes det var en enormt nyttig og spennende tur. Vi fikk raskt god innsikt i markedet og bransjeaktørene vi møtte var åpne og inkluderende. Dette førte til økte muligheter både innenfor streaming og på livemarkedet med det resultat at jeg booket Digitalism til Mexicos største festival Corona Capital noen måneder senere. Det meksikanske markedet har vært undervurdert på verdensbasis, og det var spennende å forstå hvordan den faktiske situasjonen i markedet ser ut. Det er et innovativt og kreativt marked, hvor aktørene strekker seg langt for å samarbeide internasjonalt.
– Karen Nordbakk (Mandelbaum), Norway, som deltog i fjolårets Trade Mission.
Precis före delegationsresan, mellan den 16-18 maj, arrangeras den årliga Festival Marvin i Mexico City. Festivalen påminner om ett mindre SWSX och har ett litet seminarieprogram. Det kan vara en bra anledning för de som har möjlighet att delta i festivalen, för att lära känna den mexikanska branschen och livescenen i Mexico City.

Nyheter

TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer