Skip to main content

Den 22 mars intar vi återigen Nalen i Stockholm för att prata om musikexport. Denna gång om en specifik genre, nämligen jazz.

Vi har bjudit in fem personer som ska guida oss genom jazzvärlden den här eftermiddagen. Om du jobbar med jazz och är intresserad av en internationell karriär så är detta seminariet definitivt något för dig!
I panelen:
Josef Kallerdah, HOOB Records och frilansande konrabasist
Eva Maria Thiessen,  Bokare och Manager på EMT Artist Management (DE)
Chris Philips, Head of Music and Morning Show Host på Jazz FM (UK)
Silvia Sardeira, Bokare på MTA Production
Mattias Albinsson, Agent på Headstomp
Moderator: Karin Inde från Svensk Jazz
13.00 – Fika
13.30 – Start
15.30 – Slut

ANMÄL DIG HÄR>

Till Facebook-eventet>
Seminariet är kostnadsfritt! Vid frågor, maila sofia@exportmusicsweden.org
Om paneldeltagarna:

Chris Philips (UK)

Chris PhilipsChris Philips har varit med i jazz-gemet sedan dag ett, han var en del av Englands första jazzradiostation K-jazz som kom till liv varje söndag i Chris egna garage i södra London och hade en lineup redan då med namn som Gilles Peterson och Jez Nelson. Han presenterade Ella Fitzgerald på scen under Jazz FM Royal Albert Hall Launch gig för över 25 år sedan och har sedan dess varit associerad med Londonbaserade radiostationen Jazz FM. Chris är nu Head of Music på Jazz FM samt driver sitt eget morgonprogram i kanalen.

Josef Kallerdahl

JosefkallerdahlFrilansande kontrabasist och en av initiativtagarna till skivbolaget HOOB records som startade 2004 och till dags dato givit ut ett 60-tal skivor. HOOB är ett kollektiv med en egen modell för skivutgivning på musikernas villkor. Med ledorden “No rules, just fun” och ”we hoob you like it” har  skivbolaget varit en kreativ kraft i den stora förändring som branschen genomgått det senaste decenniet. Som musiker och projektledare har Josef jobbat med internationella kulturutbyten i t ex Brasilien, Georgien, Kuba, USA, Kanada, Japan, Thailand och Kina.

Silvia Sardeira

SilviaSilvia Sardeira har varit engagerad i musikbranschen i mer än 12 år, både proffesionellt och kreativt. Under denna tid har hon arrangerat festivaler (koncept och produktion), koordinerat internationella turnéer och bokat artister över hela världen. Bland annat Lina Nyberg, Susanna Risberg och Daniel Karlsson Trio. Silvia samarbetar med MTA Production som Export Manager och tar svensk musik utanför Sveriges gränser. Silvia är även den kreativa kraften bakom ”Jazz i Parken”, ett nytt projekt som går under mottot – Kultur till Alla! Tillsammans är det roligare -. Silvia omfamnar alla utmaningar med sann passion och lyckas vända utmaningen till framgång.

Eva Maria Thiessen (DE)

evaSom manager, agent och bokare startade 2005 Eva Maria sin egen agentur. Hon bokade där in artister som Ulita Knaus, Lisa Bassenge & Oddjob. Mellan 2010 och 2014 arbetade Eva Maria för Karsten Jahnke Konzertdirektion som ansvarig agent för artister som Till Brönner, Victoria Tolstoy, Manu Katché och Jacob Karlzon. Sedan 2011 har hon även arbetat som manager för Jacob Karlzon. 2015 gick Eva Maria vidare till XBooking&Production i Berlin samtidigt som hon fortsatte sitt arbete med Jacob Karlzon. I februari i år är Eva Maria även med i managementet för Till Brönner.

Mattias Albinsson

mattiasbildMattias arbetar som agent på det oberoende musikbolaget Headstomp som startades 2002 och fokuserar på management, label management, bokning och event-produktion. Idag är Headstomp en av Skandinaviens största oberoende musikbolag och är kända för sina hög-kvalitativa artister i olika genres som pop, rock, folk, jazz och elektronisk musik.

 

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer