Skip to main content

Hej Virgin Miri

Om att delta i The Cloud Sessions 2020

Hej Virgin Miri!

Hur skulle du beskriva din upplevelse av The Cloud Sessions och vad har den betytt för dig som artist?

Jag har knappt kört online sessions innan så det har varit grym övning för mig. Det är rätt svårt att skriva tillsammans över en videolänk där man inte kan höra musiken och varandra samtidigt men det har gått förvånansvärt bra och jag är superstolt över låtarna vi skrivit.

Läs mer: The Cloud Sessions >>

Hur skulle du jämföra dina erfarenheter av att jobba på musik själv till skillnad från att jobba i grupp?

Det är helt klart roligare att skriva med andra och få viba på deras energier och idéer. Jag skrattar oftast mer och fastnar nästan aldrig när jag skriver med andra. När det kommer till produktion föredrar jag dock att ensam gå in i ett fokusmode utan någon annan som lyssnar.

Har deltagandet i The Cloud Sessions lett till nya kontakter och möjligheter?

Absolut. Jag känner numera låtskrivare och producenter i New York, Los Angeles och San Fransisco, och har utökat mitt nätverk här i Sverige. Och jag har fler sessions inbokade med andra deltagare de kommande månaderna. Det känns sjukt kul!

Överraskade de andra deltagarna dig på nåt sätt? Vad överraskade dig?

I en del sessions skrev vi låtar på mindre än en timme. Det förvånade mig att det gick så enkelt och fort trots teknikstrul. Även folks öppenhet och ärlighet med hur det här året har påverkat dom känslomässigt var överraskande. Det var en fint att de ville dela med sig av jobbiga känslor och att vi kunde skapa musik av det.

Vad kommer du att tänka på från The Cloud Sessions som stod ut för dig?

Det var en grym blandning av genrer och människor, inte bara pop-fokuserat som det brukar vara i såna här sammanhang. Väldigt inspirerande människor som jag hoppas jobba med igen i framtiden.

Skulle du rekommendera andra artister och låtskrivare att delta i The Cloud Sessions?

Hundra procent. Det har varit en lärorik och utvecklande upplevelse att skriva in the cloud och för mig att gå utanför min comfort zone. I dessa tider känns det skönt att veta att det går att ha sessions online med fina resultat.

Mer Virgin Miri här >>

Nyheter

Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer
GET READY: Musikkonferenser 
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL JAZZAHEAD! 2024!
Läs mer