Skip to main content

Hej Lena Jonsson Trio

Om att delta i Global Music Match 2021

Hej Lena Jonsson!

Hur skulle du beskriva er upplevelse av Global Music Match (GMM) och vad har den betytt för dig?

Det har varit otroligt inspirerande att mötas med mitt team varje måndag. Efter det här året har det varit extra viktigt att prata med andra artister och ärligt dela både bra och dåliga erfarenheter och upplevelser, när länder stänger ner/öppnar upp. Det har varit kul för min trio att arbeta med de collabs vi gjort i teamet, de andra artisterna är fantastiska och drivna så det har verkligen pushat oss att göra bra collabs.

Vad har deltagandet i GMM resulterat i för dig?

Vi har fått väldigt bra respons från andra coacher i GMM och flera festivaler är intresserade av att boka artister i vårt team vilket känns jättekul. Vår trio sticker ut ganska mycket genom att vi spelar instrumental folkmusik som är i gränsland mellan traditionellt och nyskrivet vilket många verkar tycka är intressant och annorlunda i folk-världen generellt, men inte i Sverige, så det är intressant tycker jag.

Vi har kunnat ta del av flera väldigt bra seminarier om musikindustrin från olika perspektiv. PR agenter, festivalbokare och sociala medier-proffs har gett bra tips kring hur man kan tänka kring strategier och marknadsföring med mera.
I mitt team är vi igång med att göra ett album med våra samarbeten, så vår plan är att vi ska kunna göra en turné tillsammans i samband med det. Det känns kul att GMM lever vidare!

Överraskade de andra deltagarna dig på nåt sätt?

Ja, vi i trion var överraskade av att alla deltagarna var positiva och taggade på att göra samarbeten. Den stämningen har gjort att det har känts lätt att jobba.

Vi var också förvånade över att den kanadensiska folksångaren Stephen Fearing var med, som är jättestor och turnérar över hela världen, och har släppt över 14 solo album. Det kändes inspirerande att även han ville delta i ett sånt här projekt.

Skulle du rekommendera andra artister och låtskrivare att delta i Global Music Match?

Absolut! Det är mycket jobb, men absolut värt det. Jag har fått nya vänner för livet!

Mer om Lena Jonsson hittar du här >>

Global Music Match 2021

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer