Hokuo Music Songwriting Camp 2021 – Export Music Sweden

Hokuo Music Songwriting Camp 2021

I samband med Online Trade Mission Tokyo kommer ett online låtskrivarläger att hållas, mellan den 15-19, och 26:e februari, i samarbete med Sony Music Publishing Japan. Lägret har plats för två låtskrivare från vart och ett av de nordiska länderna.

Ansök här >>

Deadline för ansökan är den 25 januari.

Låtskrivarlägret fokuserar på att skriva musik för den japanska marknaden. Två låtskrivare från Sverige kan vara med: en producent och en topliner. Onlinesessionerna äger rum mellan den 15-19 februari.

Krav för sökande:

  • tidigare erfarenhet av den japanska marknaden (och online-sessioner)
  • studio eller kontorsrum med stabil och snabb internetanslutning
  • topliners behöver kunna sjunga och spela in sin egen demo

Varje utvald nordisk låtskrivare kommer att ha två online-sessioner med japanska artister/låtskrivare per dag. Färdiga demos levereras den 26 februari när låtskrivarlägrets listening-session äger rum. Producenten jobbar med ljudspåret i sessionerna, samt producerar de färdiga demosen. Toplinern arbetar med melodier och texter. Låtskrivarna jobbar i team på tre personer, och får två japanska (eller nordiska) partners i sina sessioner. Totalt kommer ca 20 japanska låtskrivare och artister delta i campet, representerade av flera olika japanska musikbolag.

Verktyg som tillhandahålls för online-sessionerna är den plattform som används för videosamtal, samt plattform för chatt och fildelning. I övrigt så använder låtskrivarna de verktyg som de är vana vid att använda, i sina sessioner online.

Kategorier: ExMS, Låtskrivarläger