Skip to main content

INFORMATION JAZZAHEAD! 2023

INFORMATION JAZZAHEAD! 2023

En samlingspost som innehåller allt du behöver veta inför jazzahead! 2023.
Scrolla ner för att de vilka event ExMS arrangerar, hur man söker resestöd, info om vår digitala folder etc.

RABATTERAD BILJETT

Vi på ExMS har ordnat med rabatterat pris för svenska delegater. När du är registrerad får du tillgång till delegatregistret och kan börja ta kontakt och boka möten med andra delegater. Deadline för att skaffa ett pass till rabatterat pris är den 13 april.
För att boka ett delegatpass (co-exhibitor under ExMS umbrella stand) till rabatterat pris, följ instruktionerna nedan:

jazzahead! co-exhibitor registration 2023:

  1. To register for the next jazzahead!, please click here for the overview or directly on co-exhibitor registration form.
  2. If you do not have an account with jazzahead! you must register as a new user first. If you already have an account, you can login directly.
  3. The stand number of the umbrella stand ”Export Music Sweden”, the stand nr is ”6E20” and the contact is “Jesper Thorsson”.
  4. The discount code R1GEMST can be entered in the last step just before payment. The price should be reduced to 145 € + 19% VAT.
  5. The terms of participation and cancellation for co-exhibitors can be found here.
  6. After your registration as a co-exhibitor you can find the participants portal here.

RESESTÖD

Vi erbjuder resestöd för dig som åker som svensk delegat till jazzahead. Det är ett begränsat antal resestöd på 5000 kr per person som faktureras till oss senast 3 veckor efter genomförd festival och konferens. Stödet är riktat till företagare, anställda på företag, låtskrivare/komponister och artister/utövare. ExMS har inte möjlighet att bevilja detta resestöd till organisationer eller anställda i organisationer som har region, kommun eller staten som huvudman.

ANSÖK OM RESESTÖD >>

ExMS DIGITALA FOLDER

Vi kommer ta fram en digital folder/magasin med information om de svenska företagare och artister/musiker som är på plats. Denna kommer finnas tillgänglig genom iPads i den svenska montern, men även genom att besökarna scannar en QR-kod med sin smartphone. Så här gör du för att vara med i vårt digitala magasin.
För att hamna som delegat i det digitala magasinet behöver du registrera dig i ExMS Business – Export Music Swedens egen portal/databas där vi samlar kommande event. I databasen behöver du bara registrera dig en gång, och loggar sedan in med ditt användarnamn och lösenord för att registrera dig till kommande events. 
När du är inne i ExMS Business skapar du din profil. Skriv informationen på engelska. Här kan du även ladda upp bilder. Informationen i din profil är den som kommer synas i magasinet.
När du är klar med din profil, går du in under KOMMANDE EVENTS och klickar dig in på JAZZAHEAD! 2023 ANMÄLAN TILL DIGITALA FOLDERN. Du kan även klicka på knappen nedan. Väl inne i det eventet scrollar du längst ner på sidan och trycker på Anmäl. Då placeras du i den digitala foldern. Du kan sedan ändra din profil så mycket och ofta du vill före mässans start, och den uppdateras då automatiskt i foldern. Mer information finns i eventet.

ANSLUT DIN PROFIL TILL KATALOG >>

MATCHMAKING

Fredag 28 april, 16:30-18:30
Business Lounge, Hall 7

Vi arrangerar återigen speedmeetings under jazzahead, där tio av de svenska delegaterna får träffa tio utländska, i korta möten på löpande band. Klicka på knappen för att ansöka om deltagande i ExMS Matchmaking.
Du som blir uttagen att delta meddelas via mail.

ANSÖK OM MATCHMAKING >>

KEYNOTE MED INA LIECKFELDT FRÅN KARSTEN JAHNKE

Lördag 29 april, 15:30 – 17:00
Business Lounge, Hall 7

Vi är glada att presentera en nyhet på årets upplaga av jazzahead!. En grupp utvalda delegater kommer få möjligheten att ta del av en keynote med Ina Lieckfeldt på Karsten Jahnke som kommer att dela sin expertis om den tyska livemusik marknaden. Under presentationen kommer deltagarna att få insikt i hur den tyska marknaden fungerar, vilka utmaningar som finns och vilka möjligheter som finns för artister och agenter. Detta är ett bra tillfälle att lära sig mer om en av världens största marknader för jazz och få insiderinformation från en av de mest inflytelserika aktörerna på marknaden.
Du som blir uttagen att delta meddelas via mail.

ANSÖK OM PLATS PÅ KEYNOTE >>

Vi har också tagit fram en exportguide om matchmaking och hur det går till.  Klicka på  bilden för att komma till guiden.

OBS! Du behöver vara inloggad i ExMS Business för att ansöka om matchmaking, resestöd och för att vara med i den digitala foldern. Läs mer om ExMS Buisiness här>>

DEN SVENSKA MONTERN

Sveriges monterplats på mässan heter 6E20 och ligger i anslutning till de andra nordiska ländernas. Tillsammans med dem har vi en Nordic Area med bord och stolar där du kan boka in dina möten, eller bara sitta ned en stund.
Hos oss i svenska montern, har vi två monterdiskar där ni är välkomna att placera ert material såsom flyers, albums, USB-stickor, visitkort och annat promotionmaterial. För att alla ska få plats ber vi er att inte ta med material som är större än ett A4. Rollups är ej tillåtet att sätta upp i mässhallen.
Montern är alltid bemannad av oss på ExMS och/ eller annan kunnig person.

EVENT PÅ PLATS

Torsdag 27 april

17:00 – 18:30 Get Together
Baren på Hotell Maritim
Eventet är endast för svenska delegater och meningen är att träffas och mingla innan alla försvinner iväg åt olika håll då mässan drar igång på riktigt på fredagen. ExMS bjuder på något att dricka.

Fredag 28 april

12:00 – 13:00 Nordic At Noon
De nordiska exportkontoren bjuder in till mingel i Nordic Area 6E20. Varje land bjuder på nationell dryck och trevligheter. Sverige bjuder på prisbelönt gin från svenska Norrtelje Brenneri. Alla besökare på mässan är välkomna. Bjud gärna in kontakter du träffat under mässan.

16:30 – 18.30 Matchmaking Meet the Swedes
Business Lounge, Hall 7
Ansök om deltagande HÄR >>
Beviljad anmälan krävs för deltagande.

Lördag 29 april

15:30 – 17:00 Keynote om den tyska livemarknaden med Ina Lieckfeldt från Karsten Jahnke 
Business Lounge, Hall 7
Ansök om deltagande HÄR >>
Beviljad anmälan krävs för deltagande.

INFORMATION MÄSSHALL

Messe Bremen
Trade Fair Hall 6
Findorffstraße 101
28215 Bremen
Tyskland

Delegater måste hämta ut festivalpass vid incheckningsdisken i huvudentrén till mässhallen innan de tillåts inträde.

Öppettider mässhall:
Torsdag 27 april 2023 10:00 – 19:00
Fredag 28 april 2023 10:00 – 19:00
Lördag 29 april 2023 10:00 – 19:00
Söndag 30 april 2023 10:00 – 12:00 jazzahead! Farewell Breakfast / Trade Fair is closed.

FÖRBEREDELSE

För den senaste reseinformationen för svenska medborgare till Tyskland, rekommenderar vi att ni håller ett öga på svenska ambassadens sida Sweden Abroad. De uppdaterar löpande lägesbild och reseinformation. Du hittar Sweden Abroad här >>
Vi på ExMS har även exportguider om hur du maximerar ditt besök före, under och efter en mässa eller showcasefestival. Klicka på bilden för att komma till guiden.

EXMS KONTAKTUPPGIFTER

Nyheter

Regeringen satsar på svensk musikexport
Läs mer
ANSÖK OM DELEGATPASS TILL NORDIC FOLK ALLIANCE
Läs mer
Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer