Skip to main content

K-pop Exchange 2019

– Svenskt och sydkoreanskt samarbete mellan musikskapare inom den koreanska popscenen.

I september 2019 arrangeras av Export Music Sweden, på uppdrag av Stims promotionnämnd ett utbyte med fokus på genren k-pop, som är en förkortning av koreansk populärmusik.
De deltagande i lägret, tolv svenska och sex sydkoreanska producenter och låtskrivare, kommer tillsammans under fyra dagar i olika konstellationer skapa och leverera ‘exportklara’ spår.  Lägret har sin bas på Cosmos Studios i Stockholm.
Projektet ska främja svensk pop-export till Sydkorea och samtidigt motverka den könsmässiga obalans som är vanlig i k-popgenren. Därför bjuds i första hand in deltagare som inte definierar sig som män. 
Syftet är att skapa bestående samarbeten, stärka utbytet mellan Sverige och Sydkorea samt att berika genren genom att bidra till en mer jämställd marknad för svensk k-pop. 
Projektet är en uppföljning på Sweden-UK Urban Music Exchange som ägde rum i oktober 2018.
– Svenska låtskrivare har haft enastående framgångar och skaffat sig ett gott renommé inom k-pop. Vi hoppas att vi med denna satsning kan bygga vidare detta och samtidigt bidra till att stärka jämställdheten i branschen säger Mattias Franzén, verksamhetschef i Stims promotionnämnd
– Vi är exalterade över ExMS andra internationella låtskrivarläger på svensk mark och även det andra på uppdrag av Stims promotionnämnd. Ett särdeles fint startfält med deltagare från både Sydkorea och Sverige och dessutom en rutinerad coach i Maria Marcus ger en föraning om att detta kommer bli något alldeles extraordinärt, säger Jesper Thorsson, VD på Export Music Sweden
De deltagande i lägret är: Maria Marcus, Louise Frick Sveen, Ellen Berg, Mariella ‘Bambi’ Balandina, Matilda Frommegård, Lisa Desmond, Malin Johansson, Tara Nabavi, Ylva Dimberg, Theresia Svensson, Melanie Wehbe, Märta Grauers, MinGtion, Jake K, Kevinoppa, MooF och Zayson.

Export Music Swedens fokus och långsiktiga mål är att genom stöd åt samtliga genrer öka exportintäkter hos hela Sveriges musikindustri. Export Music Swedens verksamhet är ej vinstdrivande och är delvis finansierad av Kulturrådet, Musikverket, Regeringskansliet samt av våra ägarorganisationer Stim, Sami och Ifpi.
Stims promotionnämnd arbetar för den nya musiken och för att ge förutsättningar för ett framtida skapande inom musikområdet. Det gör man bland annat genom att stärka internationella samarbeten och genom att sprida kännedom om ny svensk musik – både i Sverige och utlandet.
Kontakt:
Matilda Munthe Gottberg
Projektledare, Export Music Sweden
matilda@exportmusicsweden.org
10/09/19 Stockholm
Ladda ner>>

Nyheter

Regeringen satsar på svensk musikexport
Läs mer
ANSÖK OM DELEGATPASS TILL NORDIC FOLK ALLIANCE
Läs mer
Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer