Skip to main content
Under de senaste åren har vi kunnat se ett ökat intresse från synkindustrin mot nordisk folkmusik, som t.ex. i Disneyfilmer som ‘Frost’, HBO-serierna ‘Game of Thrones’ eller ‘Vikings’, och i spel som ‘God of War’. Nordisk mytologi, nordisk design och det nya nordiska köket – det nordiska varumärket är starkare än någonsin och det behöver såklart ett passande soundtrack. Roots N Sync är en plattform för nordiska folkkompositörer, intresserade av synk- och förlagsverksamhet.

Till Roots N Sync >>

Om du är kompositör, låtskrivare, manager eller jobbar för ett musikbolag som riktar in sig på nordisk folk- eller världsmusik, kan du nu lära dig mer om synk, och hur man pitchar sin musik till agenter och Music Supervisors. Roots N Sync består av två delar: en hemsida och en serie seminarier. Genom hemsidan kan du skapa din egen profil i syfte att presentera dina kompositioner för agenter, både från de nordiska länderna och resten av världen. På så sätt bygger vi en katalog över nordisk folkmusik, lättillgänglig för musikbransch.
Under våren kommer en serie webbinarier att hållas, med fokus på kompetensutveckling, med målet att tillhandahålla den nordiska folkmusiksgemenskapen en solid grund, för att vidare utforska nya sätt att få ut sin musik på marknaden.

Vad är synk?

Synk, eller sync – förkortningen av synchronization – är den process där kompositioner kombineras med rörlig bild, som tv-program, film, spel, reklamkampanjer osv. Läs vår guide om synk och hur det går till här >>
Se även: Export Music Swedens seminarium ’Music Supervision: From Jimmy to Saul – How Music Crafts Character Transformation in Better Call Saul’ från 2018, med den flerfaldigt Grammy- och Emmynominerade Music Supervisiorn Thomas Golubić (Breaking Bad, The Walking Dead, Better Call Saul, Six Feet Under etc.).

Roots N Sync presenteras av Genklang och Tempi, i samarbete med Export Music Sweden, Music Export Iceland, Music Finland och Music Norway, med stöd från Nordisk KulturFond, Koda Kultur och Region Nordjylland

Nyheter

NORDIC FOLK ALLIANCE - LINE-UP
Läs mer
RESESTÖD TILL NORDIC FOLK ALLIANCE & JAZZAHEAD! 2023
Läs mer
SxSW 2023
Läs mer
Trade Mission till Nashville & Music Biz
Läs mer
ExMS FAST TRACK - ANSÖK NU!
Läs mer