Seminarium: Exportstöd! – Export Music Sweden

Seminarium: Exportstöd!

Välkommen till seminariet om hur du söker bidrag för en internationell musikkarriär.

För ungefär två år sedan arrangerade vi på Export Music Sweden ett seminarium om Exportstöd. Nu är det dags för en uppdatering! Vi upplyser dig om vilka bidrag som finns att söka och hur man söker på bästa sätt. Det kommer handla om turnébidrag, resebidrag och internationella samarbeten för dig som vill komma ut i världen med din musik.

Program:

13.00 – Fika

13.30
Musikverket, Isabel Thomson
Kulturrådet, Jakob Uddling
Konstnärsnämnden, Hasse Lindgren

14.40 – Paus

14.50 – Crash Course med Ragnar Berthling, Musikcentrum Öst

16.00 – Slut!

 

Medverkande är:

Isabel Thomson, Internationell koordinator på Musikverket

Isabel handlägger projektansökningar av internationell karaktär och arbetar med internationaliseringsfrågor ur det fria musiklivets perspektiv. Musikverket fördelar sedan 2011 stöd till samarbetsprojekt som initieras av eller involverar det fria musiklivet. Isabel kom till Musikplattformen från Elektronmusikstudion där hon var internationell koordinator i sex år och arbetade med artist-in-residence programmet.

Jakob Uddling, Handläggare inom musikomådet på Kulturrådet

Jakob är handläggare inom musikområdet, ansvarar framför allt för bidrag till musikgrupper för konserverksamhet och bidrag till skivbolag för musikutgivning. Kulturrådet är en myndighet under Kulturdepartementet som har till uppgift att verka för kulturens utveckling och tillgänglighet i hela Sverige. Detta görs i huvudsak genom att fördela och följa upp statliga bidrag men även genom andra främjande åtgärder.

Hasse Lindgren, Handläggare för musik på Konstnärsnämnden

Hasse är handläggare för musikfrågor och Konstnärsnämndens Internationella Musikprogram Hasse är musikbyråkrat och veteran. Med inblick i flera av de skilda perspektiv som musiker, komponister, intresseorganisationer, arrangörer, festivaler, produktionsbolag, skivbolag, förlag, pedagoger, kulturtjänstemän och politiker har från sina respektive utsiktspunkter i musikbranschens topografi.

Ragnar Berthling, Verksamhetsledare på Musikcentrum 

Ragnar arbetar som verksamhetsledare för Musikcentrum Öst som arbetar med musikförmedling och musikprojekt, ofta internationella. Inom musikvärlden har han arrangerat hundratals klubbkvällar och konserter och är en av personerna som startade festivalen Sound of Stockholm. Ragnar har också mer än 20 års erfarenhet av filmbranschen. Han har arbetat med programsättning av biografer och distribution av film och som handläggare av filmstöd och bedömare av filmprojekt.

Datum:  15 september
Tid:  13.00 – 16.00 (ungefärlig sluttid)
Plats:  Nalen, Stora Salen, Regeringsgatan 74, Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt som vanligt, först till kvarn!

 

 

OSA genom att klicka här >

Sista anmälningsdag är den 8 sep.

 

loggor_seminarium_liten

Kategorier: ExMS, Exportstöd & BidragTaggar: , ,