Skip to main content

Seminarium: Spelmusik på export

17 december, klockan 14:00
Biograf Zita

BOKA PLATS >>

Hur blir man kompositör av musik i spel, behöver man en bakgrund i spelbranshcen? När i skapandeprocessen börjar man komponera musiken, och hur kan en sådan brief se ut? Skiljer sig uppdragsgivare i utlandet från svenska, och behöver man en agent för att nå ut?

Frågorna är många, och därför har vi bjudit in en tung line-up av kompositörer till en panel för att dela med sig av sin expertis på ämnet: Henrik Oja och Elvira Björkman. Paula “Fenjima” Enrique är moderator. Läs mer om våra panelister längre ned på sidan.
Eftersom detta blir ExMS första fysiska seminarium på länge så vill vi passa på att träffa er efter seminariet. Du som får en plats i salongen är därför välkommen att stanna kvar på mingel och en god dryck efter avslutat seminarium. Observera att du som kommer måste visa upp giltigt vaccinpass (två doser+ 14 dagar) för att tillåtas inträde till lokalen. Ditt vaccinpass visas upp i dörren tillsammans med legitimation. Antalet platser är begränsat och mindre än vanligt, så se till att avboka din stol om du inte kan komma för att lämna plats åt någon annan.
Våra seminarier riktar sig i första hand åt Sveriges musikbransch och är alltid kostnadsfria. Anmälan krävs, först till kvarn och kom i tid!
13.30 – Dörrarna öppnas
14.00 – Panel start
15.00 – Panel slut
15.00 – Mingel
16.30 – Avslut

Paula ”Fenjima” Manrique

Moderator

Paula bloggar om spel, film och teknik på Mama.nu och ses flitigt som spelexpert i TV4 Nyhetsmorgon. Passionen i livet förutom familjen är att kombinera lärande med teknik och tv-spel. Paula ligger även bakom klädmärket Gamergäris, för tjejer som gejmar.

Henrik Oja

Henrik Oja har arbetat som låtskrivare, producent och artist på heltid de senaste 25 åren, där de senare ägnats åt kompositioner för film, teater, reklam – och naturligtvis tv-spel.
År 2016 skrev och producerade Henrik soundtracken till Coldwood Interactives och Electronic Art’s Unravel tillsammans med kollegan Frida Johansson. Två år senare fortsatte succén med uppföljaren Unravel Two. Unravel-spelen berättar historien om ett garn som reser genom en vacker (och ibland lite läskig) värld. Historien rullas ut utan voice-over eller dialog, så musiken spelar en stor roll i hur stämningar och känslor kommuniceras.

Elvira Björkman

Elvira Björkman har jobbat som kompositör till spel sedan 2012, och har sedan dess skrivit musik för en vild blandning av spel så som Angry Birds 2, Warhammer: Vermintide 2, World of Darkness: Wraith The Oblivion – Afterlife, Toca Boca spel, Aragami m.fl.
Tillsammans med Nicklas Hjertberg skapades företaget och artistnamnet “Two Feathers” som blivit en stark kompositörs-duo inom spelbranschen och som idag jobbar med flertalet svenska, men även internationella spelstudios och deras projekt.
 

Nyheter

ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer