Skip to main content

KVINNLIGT HIPHOP/R&B-CAMP AV SONY MUSIC PUB. & THE ORCHARD MED STÖD AV EXMS

EXMS SOM SPONSOR FÖR ATT MÖJLIGGÖRA DE INTERNATIONELLA DELTAGARNAS MEDVERKAN

Sony Music Publishing Scandinavia och The Orchard slog sig ihop för ett internationellt låtskrivarläger, med fokus på kvinnor inom hiphop och r&b. ExMS gick in som sponsor för att möjliggöra de internationella deltagarnas medverkan i campet som ägde rum i House Of Creatives studios i Solna. Runt 20 kvinnliga artister, låtskrivare och producenter från Sverige, England, Tyskland, Danmark och Norge, deltog och skapade musik tillsammans.

Artisterna som medverkade på campet var bla Mnelia (UK), Mona Masrour (SE), Delara (NO), FVN (DK), Amilli (DE), BBY IVY (UK), RIVER (SE) och Nápoles (SE). De jobbade tillsammans med producenterna och låtskrivarna Lauren Faith (UK), GG (NL), Mona Khoshoi (SE), Laughta (UK), Savannah Jada (UK), Taet (UK), Maria Drea (UK) och Charlotte Kjaer (SE).

– När man tittar på statistiken kring tex kvinnliga producenter så står dom för endast 2% av världens alla musikproducenter. Det är en skämmande och pinsam siffra. Därav syftet bakom vårt camp, att både skapa och ge möjligheter till en underrepresenterad grupp i vår bransch, i detta fall kvinnor och icke-binära inom hiphop och R&B-genren. Vi har absolut inte löst problemet med ojämställdheten i vår bransch med detta camp, men vi är iallafall ett litet steg närmare en förändring, säger Amanda Kiflay, A&R Manager, Sony Music Publishing.

– Jag är så stolt över alla medverkande och vårt team över detta camp. Atmosfären var på topp och att se alla dessa fantastiska kvinnor samarbeta och få fram grymma låtar har varit en enastående upplevelse. Det är första gången vi har fått fram ett camp av detta slag i Sverige där alla medverkande i alla leden är bestående av kvinnor & icke-binära. När vi pratade om att få ihop detta kunde vi inte ana hur viktiga relationerna som bildades under veckan skulle vara. Det var ett systerskap som växte fram som jag under veckan fick höra var väldigt betydelsefullt för alla deltagarna,, säger Nikoo Sadr, Director Artist & Label Services, The Orchard.

För arrangörerna var det viktigt att även själva samarbeta med andra kvinnor i musikbranschen och därför hölls campet i House Of Creative, ett kreatörshus på tre våningar i Råsunda som drivs av Romina Tufekcieva och Halima Rachid. Varje campdag startades med olika typer av övningar och workshops kring mindfullness, arrangerade av House Of Creative, som var väldigt uppskattade av alla kreatörer på plats.

– Vi på House of Creative är tacksamma och stolta över att ha varit en del av det här fantastiska projektet där vi tillsammans skapade en inspirerande miljö. Under vårt samarbete kunde artisterna fokusera på sin skaparkonst med glädje, professionalism och närvaro genom våra lokaler, kreativa workshops och personal, säger Halima och Romina, grundarna till House Of Creative.

Text: Christel Valsinger. Foto: Naftalem Tekle-Ghiorghis och Amanda Kiflay

Nyheter

Metal Trade Mission: Summer Breeze 2023 (DE)
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ TOP 20 UNDER 30
Läs mer
SEMINARIUM - ALLT OM VISUM TILL USA FÖR MUSIKBRANSCHEN
Läs mer
INFORMATION JAZZAHEAD! 2023
Läs mer
NORDIC FOLK ALLIANCE - LINE-UP
Läs mer