Skip to main content

Vi var på Midem och passade på att fråga Dag Häggqvist på Gazell Records om hans 50 år på festivalen.

Att Midem har krympt under ganska många år lär ju inte undgått någon som varit på plats över tid, men Midem är fortfarande en intressant mötesplats för ett brett spektrum av bransch från i princip hela världen. Själva hade vi massor med intressanta möten med partners inför kommande projekt i vitt skilda länder som t ex Japan, USA  och Finland. Det finns bara ett fåtal event i världen där vi kunnat träffa dem allihop på samma plats.

När det gäller kostnader för t ex monteryta och andra event på mässan ligger Midem långt över i princip alla konkurrenter – vilket resulterat i ett bortfall av utställare inne på mässan.

Det var kul att träffa många av de svenska delegaterna på ExMS drink i lördags på Grand Hotel och stort grattis till jubilaren Dag Häggqvist som inte missat en enda av de 50 Midemmässorna. Imponerande!

Screen Shot 2016-06-17 at 14.23.36Hej Dag, hur är läget? 

Läget är OK och det 50e MIDEM året funkade bra.

Du har varit på alla Midem sedan starten, alltså 50 stycken i år. Vad får dig att åka dit varje år?

Naturligtvis har mina MIDEM besök gett olika resultat under åren men jag kan säga att omständigheterna gjort att det varit väl motiverat för mig att resa till MIDEM under alla dessa 50 år. MIDEM var och är en definitiv mötespunkt för musikbranschen och är det fortfarande speciellt för musikförlag. Många av de 28 veteraner som erhöll MIDEMs 50-årsmedaljer var  musikförläggare jag haft kontakt med under åratal mycket tack vare MIDEM och som varit viktiga kontakter både för Sonets och Gazells uppbyggnader. Jag håller med Johan Hargeby att det är fel att undervärdera MIDEM som mötesplats.

Hur var ditt femtionde besök?

Jag tycker att skiftet från januari till juni är ett stort misstag – speciellt för Skandinaver. I januari är vädret i Cannes mycket bra för oss nordbor och Cannes har dominerats helt av MIDEM. I juni är vädret ofta behagligare  i Sverige (och för varmt i Cannes) och vi får dela Cannes med mängder av turister. En nackdel på flera sätt.

Kommer du åka dit igen nästa år?

Om MIDEM fortsätter och hälsan står mig så gör jag nog ett besök…

Nyheter

ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer