Skip to main content

Ladda ner>>

I november arrangeras av Export Music Sweden, på uppdrag av Stims promotionnämnd och i samarbete med Pop House Hotel och Backline Stockholm ett utbyte med fokus på Storbritannien och de musikaliska områden som ingår i genren ‘urban musik’.
De deltagande i lägret, sju svenska och fyra brittiska producenter, låtskrivare och artister kommer tillsammans under fyra dagar, i olika konstellationer skapa och leverera ‘exportklara’ spår. En föreläsning om upphovsrättens innebörd och betydelse under den kreativa skapandeprocessen kommer att hållas. Lägret har sin bas på Pop House Hotel på Djurgården i Stockholm.
Syftet är att skapa långvariga samarbeten, stärka utbytet mellan Sverige och Storbritannien och att bidra till den internationella urbana musikscenen.
– Vi mycket glada att kunna erbjuda en plattform där unga talanger får utvecklas och öka deras möjlighet till en internationell karriär, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim
– Export Music Sweden har varit partner i internationella låtskrivarplattformar bl a i Los Angeles och Tokyo, men det här är det första vi rattar själva på svensk mark. Vi är mycket glada över detta uppdrag från Stim och möjligheten till att koppla ihop ny svensk talang med internationella utövare, säger Jesper Thorsson, VD Export Music Sweden.
Deltagare i campet är:
Saturday, Monday (SE)
Som kreativ koordinator för campet är Ludvig Parment även känd under producentnamnet Saturday, Monday. I Ludvigs bagage finns en rad unika låtar med ett stort utbud samarbeten och features, bl a tillsammans med popikonen Hayley Kiyoko, dj-stjärnan Steve Angello och den hyllade New Orleans-rapparen Pell. Ludvig jobbar just nu med nytt material, och hans arbete har hyllats av inte bara New York Times och The Guardian, utan har även lovordats på otaliga betydelsefulla tastemaker-plattformar, till exempel Pitchfork, The Fader och Pigeons and Planes.
Cadet (UK)
Grime artisten Blaine Cameron ‘Cadet’ Johnson från södra London har redan släppt två EP,  turnerat för slutsålda hus och fått miljoner streams på Youtube och Spotify. Cadet’s förra singel Advice peakade på plats 37 på Official UK charts, de officiella hit-listorna i Storbritannien och har på kort tid nått över 5 miljoner streams på Spotify.
Esther Kirabo (SE)
Kyrkokören är sedan tidig ålder det som ligger till grund för Esthers musik, och hon har därefter skolat sig som sångerska på Rytmus. Esther spelar en rad instrument och skriver musik. Hon har vart förband åt Matt Corby, uppträtt på Grammisgalan och Absolut Art Awards, körat för artisterna Elias, Eric Gadd och Christian Walz, samt jobbat med producentduon Humble & Bisse. Snart släpper Esther sitt första album efter debutsingeln Kill U.
Iman (SE)
Iman, eller Iman Konta Hultén är artist, låtskrivare och sångerska som varvar Stockholm med London. 2015 fick hon sitt genombrott som låtskrivare till Zara Larssons superhit Lush Life och har sina 24 år till trots redan hunnit bli något av en veteran i musikbranschen. De egna singlarna Not Down 4 Whatever och Say My Name (med Digital Farm Animals) visar var hon lagt ribban. Snart kommer ny musik.
Imenella (SE)
Efter grundandet av danskollektivet Unruly Gang, plus en egen gynnsam koreograf- och danskarriär, har Imen Mohamed ‘Imenella’ placerat sig på en ny tron som rappare med hitten Chagga. Hon har supportat Mr Eazi, Fricky och Linda Pira, själv uppträtt på Way Out West, gästat Stor’s uppträdande på Grammisgalan och fått ett en egen episod i Spotifys podcast Equalizer med några av de största kvinnliga kreatörerna i den svenska musikbranschen.
Isak von Haartman (SE)
Isak von Haartman har proddat några av de största inom den svenska hiphop scenen just nu, som Mwuana, Ros, Michel Dida, Fricky, Lorentz och Denz för att nämna några, samt Pressa från Canada. Isak nådde nyligen platinaförsäljning med Frickys låt Aqua Aura.
Jëlly (SE)
JËLLY var först ut på Adam Tenstas nystartade skivbolag JÄRN. Efter kritikerrosade EPn Allting / Ingenting begav sig JËLLY ut på sin första Sverigeturné där många datum blev slutsålda. Nu är hon i studion och jobbar på material till nästa år.
Kida Kudz (UK)
Kida Kudz är 23 åringen från östra London som samarbetat med bland andra Olamide, Kojo, Funds, Abra Cadabra, Reekado Banks, Geko och Burna Boy. Han jobbar just nu på sin debut EP Nasty som förväntas släppas till sommaren 2019. Han släppte nyss sin andra singel Again och har haft nöjet att öppna för 
T-Pain & The Game på deras senaste turné i Storbritannien.
Lauren Faith (UK)
Lauren Faith har både sjungit och skrivit musik under lång tid. Hon har medverkat på andra Craig Davids låtar som både låtskrivare och topliner, och har länge arbetat nära stjärnproducenten Kaytranada, som även producerat Laurens nyligen släppta debutsingel Just a Little. Laurens kommande release är både skriven och producerad helt på egen hand.
Maydar (SE)
Alexandra Shanahan producerar, skriver och sjunger under artistnamnet Maydar. Hon studerar för närvarande på Musikmakarna och har tidigare samarbetat med artister som Beri, AmberValent, Aurelia Dey, Chris Tall, Slackin’ Beats och Yung Titties.
Serine Karthage (UK)
Serine Karthage från norra London har trots sin unga ålder redan stor erfarenhet som singer-songwriter, rappare och producent. Serine jobbar på ny musik till sin kommande EP i stil med Naughty Boy, Levi Lennox och TSB. EPn planeras till början av 2019 och debutsingeln Ruler släpps inom kort. 
Medverkande inspelningstekniker för campet är Katharina Grubmüller.
 
Export Music Swedens fokus och långsiktiga mål är att genom stöd åt samtliga genrer öka exportintäkter hos hela Sveriges musikindustri. Export Music Swedens verksamhet är ej vinstdrivande och är delvis finansierad av Kulturrådet, Musikverket, Regeringskansliet samt av våra ägarorganisationer Stim, Sami och Ifpi.
Stims promotionnämnd arbetar för den nya musiken och för att ge förutsättningar för ett framtida skapande inom musikområdet. Det gör man bland annat genom att stärka internationella samarbeten och genom att sprida kännedom om ny svensk musik – både i Sverige och utlandet.
 
För intervjuförfrågningar eller övrig information kontakta matilda@exportmusicsweden.org
14 nov 2018, Stockholm
 
 

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer