Skip to main content

Ansök om att spela på Hokuo Night i Tokyo!

Japan är världens näst största musikmarknad och japanerna konsumerar bl a fysiska CD-skivor i stor utsträckning.
ExMS driver tillsammans med de andra nordiska exportkontoren Hokuo Night i Tokyo, Japan. Hokuo betyder Norden på japanska och är en satsning på att lyfta fram nordisk musik på den japanska marknaden.
Nu är det dags att ansöka om att spela på Hokuo Night i november! Vi på Export Music Sweden tar emot din ansökan, sedan utgår vi från så kallad export readiness, alltså tittar på hur pass redo artisten eller bandet är för att exporteras till den japanska marknaden. När vi har gjort vårt urval går kandidaterna vidare till en bokningsgrupp i Japan som består av personer från Creative Man (kan liknas vid Live Nation här).
Det gäller två showcase-spelningar med olika genreinriktning. En med hårdrock och en med pop. Det kommer även att vara en branschmässa med chans att träffa japanska distributörer, bolag, förlag, bokare och upphovsrättsällskap m fl. Vi sätter också ihop en seminariedel och en mottagning med nordiska artister och japansk bransch på de nordiska ambassaderna.
Svenska artister och bransch kan med fördel åka med oss och ta del av hela programmet och nätverksmöjligheten utan kostnad, dock så får man stå för resan själv. Kontakta oss för mer info.

hokou_MI-460x307

NONONO var headliner på Hokuo förra året. Här backstage tillsammans med Jesper Thorsson (Export Music Sweden) och Tomas Jernberg (Warner Music Sweden).

 

Gör såhär:

Skicka ett e-mail till sofia@exportmusicsweden.org med information om artisten eller bandet som hemsida, länkar till musiken och länkar till press.
Formulera följande:
Har du tidigare erfarenheter av att arbeta på den Japanska marknaden? I så fall: hur då, samt har du redan befintliga kontakter i Japansk musikbransch?
Vad har du för förhoppningar om att arbeta på den Japanska marknaden? Vad önskar du komma ut av en spelning i Tokyo?
Var spelar ni idag? Beskriv gärna hur du arbetar samt några egna erfarenheter från att spela i Sverige respektive internationellt?
Är du knuten till ett bolag, förlag, management, agent etc? I så fall vilket?
Skicka 2-3 länkar till er musik samt om du har hemsida, facebook eller liknande.
Krav är att en relevant partner till artisten , som från artistens musikbolag, management, förlag eller bokningsbolag, följer med.
Resor och boende för artist eller band betalas av Export Music Sweden. Alla kostnader för artistens partner står denne för själv.
Vid frågor, maila Sofia (sofia@exportmusicsweden.org) eller Jesper (jesper@exportmusicsweden.org). 

Deadline: 1 augusti 2015

 

Nyheter

TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer