Skip to main content

Välkommen till en snabbkurs i den norska musikmarknaden. Vad borde du tänka på när du lanserar en artist i Norge?

Vi kommer att tillsammans med en expert på den norska musikmarknaden att gå igenom hur man ska bära sig åt för att lyckas i vårt grannland. Frågeställningar som kommer upp är t.ex. var man ska synas, vilka mönster det finns gällande t.ex. mediaexponering och hur det ser ut med konsumtionsmönster. Norge är en viktig marknad för svensk musik och ofta ett bra steg för en artists internationalisering.
 
stein bjelland -exmsVår föreläsare heter Stein Bjelland och har jobbat med norsk och internationell musikbransch i över två decennier. Under 90-talet turnerade han i Europa och USA med bandet Getaway People och fick en värdefull inblick i branschen och ett brett nätverk. Som ägare av Nuproductions driver han Numusic och Nuart Festivals, två festivaler som har blivit både nationellt och internationellt erkända.
Bjelland var vd för Great Moments mellan 2008-2013, och sysslade med management, produktion och artistutveckling i Stavanager i Norge. Där jobbade han med artister som Kvelertak, Purified In Blood, Overthrow, Frk. Fryd, Deathbed Reunion och fler.
2011 startade han Buzz, en investeringfond för musik som är den enda i sitt slag i Norge, på uppdrag av Bergen Kommun. Buzz investerar i företag, ny teknologi och projekt inom musikindustrin.
Idag delar han sin tid mellan boenden i Stavanger och New York och driver Stein70000 som egen konsult och jobbar med organisationer, företag, artister, institutioner och entreprenörskap inom kultursektorn. Han kurerar och projektleder även norska grammis affärskonferens i Stavanger, Spellemannkonferensen samt ansvarar för ett nationellt program för affärsutveckling inom visuell konst, Kunst Som Levebrød. Bjelland föreläser även regelbundet för och om musikbranschen.
 
Tid
7 april kl. 13.30 – 15.30 (fika från kl. 13.00)
Plats
Nalen, Stora Salen, Regeringsgatan 74 i Stockholm
 
Kostnadsfritt!
OSA till sofia@exportmusicsweden.org för att säkra din plats
Se eventet på Facebook här.

Nyheter

GET READY: Musikkonferenser 
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL JAZZAHEAD! 2024!
Läs mer
ExMS PÅ PLATS I SAN FRANSISCO FÖR INVIGNING AV NYA SVENSKA GENERALKONSULATET!
Läs mer
TRADE MISSION TILL NASHVILLE & MUSIC BIZ 2024
Läs mer
RABATTKOD TILL JAZZAHEAD! 2024
Läs mer