Skip to main content

EXMS MÖJLIGGÖR INTERNATIONELLA DELTAGARE I 'HER SONGS FOR HIM'

LÅTSKRIVARLÄGRET MED FOKUS PÅ KVINNLIGA OCH ICKEBINÄRA LÅTSKRIVARE OCH PRODUCENTER SOM SKRIVER FÖR OCH TILLSAMMANS MED MANLIGA ETABLERADE ARTISTER ÄR TILLBAKA FÖR EN ANDRA OMGÅNG I OKTOBER 2022

SLÄS är tillbaka med en andra upplaga av förra årets lovordade låtskrivarcamp Her Songs For Him – där kvinnliga och icke-binära upphovspersoner skriver för manliga artister – i år med fler internationella deltagare och hitmakare.

Her Songs For Him presenterades under 2021 som Sveriges (och troligtvis världens) första låtskrivarcamp med fokus på kvinnor och ickebinära låtskrivare och producenter, som skriver för och tillsammans med manliga etablerade artister. Campet presenteras av SLÄS med support av Spotifys jämställdhetsinitiativ Equal, Export Music Sweden samt Hotel Ruth, i samarbete med Sony Music Publishing, TEN Music Group och RMV Publishing och hålls i Stockholm 3-6 oktober 2022.

Bekräftade låtskrivare och producenter till 2022 års upplaga är hittills Tomoko Ida (Japan), Myra Granberg (Sverige), Janeva (Australien/UK), Kamara (Norge), Sophie Verdonk (Sverige), Elena Rose (US) m fl. Deltagande artister är bland andra Benjamin Ingrosso (Sverige), Levent Geiger (Tyskland), Degree (Frankrike) och Omar Rudberg (Sverige).

Statistik från Spotify visar att de 50 mest spelade låtarna i Sverige under 2021 enbart hade 19% kvinnliga låtskrivare och 5% kvinnliga producenter. SLÄS vill påverka detta genom att skapa fler samarbetstillfällen för kvinnliga och ickebinära kreatörer. Dessutom vill gruppen bidra till medvetenhet och uppmärksamhet för dessa talanger inom den mansdominerade sfär som många manliga artister skapar musik inom idag. Genom detta hoppas de kunna bidra till att öka statistiken för kvinnliga låtskrivare och producenter på topplistorna i framtiden.

Förra årets camp uppmärksammades av Musikindustrin, Morgonpasset, Musikguiden och Musiknyheter i P3 samt radio P4. Det gav även ringar på vattnet för liknande initiativ där Her Songs For Him Copenhagen arrangeras under vecka 35 av GL Music med support från SLÄS. Förra årets upplaga förde samman 27 grymma kreatörer där flera fortsatt sina samarbeten och i år ser vi några återkommande namn och flertalet nya producenter, låtskrivare och artister från världen över som kommer till Stockholm under vecka 40 för att delta i andra upplagan av Her Songs For Him.

Vi kan se hur initiativen för att lyfta kvinnliga och ickebinära låtskrivare, artister och producenter i musikindustrin ökar. Efter ett uppskattat första Her Songs For Him-läger startat av SLÄS under 2021, vill Export Music Sweden inför denna omgång gå in med stöd för att möjliggöra internationella deltagares medverkan. Detta för att stärka de deltagandes internationella nätverk och möjligheter på en internationell musikmarknad.

Matilda Munthe Gottberg, Project Manager, Export Music Sweden

Vi är glada och stolta över att för andra året i rad stödja Her Songs For Him-initiativet som SLÄS driver. Låtskrivare och producenter är några av de mest inflytelserika pelarna i musikskapandet. Detta initiativ är ett väldigt kreativt och inkluderande tillvägagångssätt att försöka förbättra representationen inom musikbranchen. 

Sira Berry, Senior Editor & Manager of Global Programs, Spotify

Her Songs For Him är ett fantastiskt initiativ och campet förra året var väldigt lyckat. Vi ser mycket fram mot årets camp med ett ökat internationellt inslag, och vi är väldigt stolta över att jobba med SLÄS och att få vara med på ett litet hörn i detta.

Johnny Tennander, VD Sony Music Publishing Scandinavia

Her Songs For Him presenteras av SLÄS med support av Spotifys jämställdhetsinitiativ Equal, Export Music Sweden och Hotel Ruth, i samarbete med Sony Music Publishing, TEN Music Group och RMV Publishing och hålls den 3-6 oktober 2022 i Stockholm.

SLÄS är en grupp vänner bestående av Mona Aghai Berg (RMV), Atena Banisaid (SONY), Olivia Hessel (TEN), Fumi Amao (Spotify), Therese Hädinggård (TEN) och Michaela Lundin (Polydor, UK), som alla drivs av en passion för att uppnå en mer jämställd musikbransch.

Nyheter

ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer