Skip to main content

ExMS på ‘Der harte Norden’ i Berlin

För en vecka sedan var ExMS på plats i Berlin på svenska ambassaden för ett event i samband med den nordiska metal-utställningen ‘Der harte Norden’, kurerad av Ika Johannesson.

Svensk extrem-metal står för en stor del av Sveriges musikexport och har lockat fans från hela världen att intressera sig för vårt lilla land i norr. Varför har så många svenska band lyckats bygga långvariga karriärer utomlands? Vad var behovet av detta? Och hur håller man ett band vid liv som man startade som tonåring?

Vi, tillsammans med ambassaden i Berlin, bjöd in Mikael Stanne från Dark Tranquility och The Halo Effect samt Mikael “Lord Ahriman” Svanberg från Dark Funeral, till Felleshus för en panel men tema “hur går den internationella metal-karriären”. Panelen var även modererad av Ika Johannesson.

En lyckad kväll med mycket metal, mingel och en fantastisk utställning!

Vi tog oss sedan vidare till Reeperbahn Festival!

Vi begav oss sedan till Reeperbahn Festival 2023 med 15 delegater från svensk musikbransch. Vi startade med Reeperbahns opening night där Gerd framträdde under första kvällen.

ExMS anordnande matchmaking sessions i form av speedmeetings, mellan alla våra delegater och tysk musikbransch. Vi hade även tre Keynote sessions för svenskarna om den tyska liveindustrin med Goodlive Artists, PR med Tailored Communication och distributions-marknaden med The Orchard.

Lyckad festival med mycket networking och showcase spelningar!

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer