Skip to main content

Stor svensk närvaro på Tysklands största jazzmässa 27-30 april.

Under sista helgen i april deltog ExMS på Jazzahead i Bremen tillsammans med ett 30-tal svenska delegater. Jazzahead är en perfekt plattform för verksamma inom jazz och närliggande genrer att knyta kontakter, utbyta information och självklart upptäcka ny musik. Trots att mässan är något mindre än andra i dess slag så lockar den ändå internationella toppnamn som här blir betydligt lättare att nå än på de större mässorna. ExMS bidrog med en monter där vi dels berättade om svensk jazz och vårt arbete, men även tillhandahöll mötesbord som användes flitigt av de svenska delegaterna. Jazzahead riktar sig både till företagare och artister, och vi kan med största säkerhet säg att de flesta närvarande svenskarna knöt åtminstone en viktig kontakt under tillställningen.
För att öka sammanhållningen bland de svenska delegaterna anordnade ExMS första kvällen ett get together för svenska delegater. Trots att Jazzahead främst lämpar sig åt att hitta internationella kontakter, var det flera som knöt inhemska kontakter under både tillställningen och mässdagarna.
Med oss i år hade vi våra två nya medarbetare Filip Hiltmann och Åsa Lagerwall som besökte mässan för första gången. Vad tyckte de om mässan? 
– Det bästa med Jazzahead är storleken och det enkla upplägget. Det är lätt att identifiera vilka som är på plats, och med kontaktboken som finns tillgänglig innan är möjligheterna att boka egna möten stora. Att det även pågår inspirerande showcase under både dagtid och kvällstid gör inte saken sämre, kommenterar Filip.
Åsa fortsätter, – trots att det årliga svenska showcaset i år var inställt (kommer med största sannolikhet tillbaka nästa år!) fick vi åtminstone uppleva fantastiska Emil Brandqvist Trio som slutade sitt 30 minuter långa showcase med stående ovationer. Strax därefter började förfrågningarna om kontaktuppgifter till bandet strömma in i montern – ett tydligt bevis på att showcase-spelningar faktiskt spelar roll.”
Att åka på Jazzahead är ett perfekt sätt att ta sitt artisteri till nästa nivå, och även en perfekt plattform att knyta avgörande kontakter på. För de delegater som deltog detta år kommer vi inom kort att skicka ut en enkät för utvärdering. Detta för att vi ska kunna göra vårt arbete ännu mer anpassat i framtiden. Vi ses i Bremen nästa år!

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer