Skip to main content

Bild 1, svenska montern. Bild 2, Emilia Mårtensson med band på scen. Bild 3, nordiskt Get Together. Bild 4, Carolina Wiehe Welroos från Musikcentrum Syd, Anders Vestergård från Drumvoice Records & Mathias Landaeus, musiker.  
Den 19-22 april deltog ExMS i den årliga jazzmässan och festivalen Jazzahead. Med oss på plats nere i Bremen fanns även ett 40-tal svenska delegater. Ett stort gäng med både förstagångsbesökare och rutinerade mässdeltagare med allt från musiker, skivbolag, managers och organisationer.
Jazzahead är en perfekt plattform för verksamma inom jazz och närliggande genrer att knyta kontakter, utbyta information och självklart upptäcka ny musik. I en del av ExMS arbetet nere på plats förser vi alla svenska delegater med en samlingsplats i den monter som vi byggt upp. Här fanns möjlighet att möta internationella kontakter och även arrangera möten vid de mötesbord som fanns tillgängliga. Nytt för i år i montern var även Jazzapparat, ett samarbetsprojekt mellan Svensk Jazz och musikerägda jazzskivbolag. Här kunde internationella besökare slå sig ner och lyssna på musiken från de skivbolag som ingår i projektet.
För att öka sammanhållningen mellan de nordiska länderna arrangerade ExMS tillsammans med övriga nordiska exportkontoren ett Get Together för nordiska delegater första kvällen. Ett mingel med dryga 70 deltagare från norden där alla arbetar och verkar inom samma område, ett gyllene tillfälle att utbyta erfarenhet och kontakter med grannländerna.  I vanlig ordning arrangerades även Nordic at Noon mellan de nordiska exportkontoren, ett mingel som arrangeras i montrarna där varje land bjuder på inhemska delikatesser och som lockar mycket internationella delegater till platsen.
ExMS arrangerade även det uppskattade speed meeting-eventet som vi kallar Match Making. Totalt tio svenska delegater fick under sju-minuters möten träffa tio relevanta internationella kontakter. Ett effektivt sätt att knyta en första kontakt och presentera sig själv och hitta nya potentiella affärskontakter.
Under festivalen hade Sverige även två officiella showcases med Emilia Mårtensson och Freedoms Trio.
Att åka på Jazzahead är ett perfekt sätt att ta sitt artisteri till nästa nivå, och även en perfekt plattform att knyta avgörande kontakter på. För de delegater som deltog detta år kommer vi inom kort att skicka ut en enkät för utvärdering. Detta för att vi ska kunna göra vårt arbete ännu mer anpassat i framtiden. Vi ses i Bremen nästa år!

Nyheter

NORDIC MUSIC BIZ TOP 20 UNDER 30
Läs mer
SEMINARIUM - ALLT OM VISUM TILL USA FÖR MUSIKBRANSCHEN
Läs mer
INFORMATION JAZZAHEAD! 2023
Läs mer
NORDIC FOLK ALLIANCE - LINE-UP
Läs mer
RESESTÖD TILL NORDIC FOLK ALLIANCE & JAZZAHEAD! 2023
Läs mer