Skip to main content

Global Music Match är ett globalt nätverk, till för att promota exportklara folk- roots- och världsmusikartister i nya territorier. Målet är att sammanföra artister inom folk-, roots- och världsmusik, stärka det globala nätverket, ge större synlighet i sociala medier, skapa nya bekantskaper, samt generera musikaliska samarbeten. Förhoppningen är att utbytet även leder till framtida turnémöjligheter för de deltagande.

Global Music Match 2021
3/5 – 29/8 – 2021

Projektet startar med fyra veckors uppstart och förberedelse, och tolv aktiva veckor. Uppstart är den 3 maj, och projekter håller sedan på fram till slutet av augusti. I år går vi samman med de andra nordiska exportkontoren, och skickar två artister/band per land, under fanan “Nordic Folk”.

Hur fungerar det?

Varje vecka kommer ett band eller en artist från varje land att “presentera” en annan artist från ett annat land och samarbeta med dem via sina sociala kanaler, för att på så vis hjälpas åt att sprida information inför sina följare. Detta återges för alla inblandade, vilket innebär att deltagande artister kommer att presenteras via sociala nätverk i en rad deltagande artisters internationella online-publik.

Läs mer på globalmusicmatch.com >>

Nyheter
Det senaste inom musikexport, i ExMS spaning #5!
Läs mer
Nu kan du ansöka om showcase på SXSW 2023
Läs mer
Trade Mission till Berlin & Reeperbahn (DE)
Läs mer
Global Music Match 2022
Läs mer
WOMEX 2022 - Köp din biljett till rabatterat pris!
Läs mer