Skip to main content

Läs sammanfattningen från vår nätverksbrunch på svenska handelskammarens takterass.

Artikeln i sin helhet: http://www.musikindustrin.se/2017/03/27/export-roster-fran-sxsw/
Nu är förhoppningsvis alla hemma från South By Southwest och MI har samlat några kommentarer. Liksom en rapport från Export Music Swedens nätverksbrunch.
Export Music Sweden arrangerade en uppskattad nätverksbrunch för ett 15-tal svenska delegater och lika många ur amerikansk branch. Detta på den svenska handelskammarens takterrass mitt i hjärtat av Austin på 6th street mitt under pågående SxSW.

På agendan var det utöver brunchen även schemalagda korta individuella matchmakingmöten. Bolag på plats i urval: Pledge, Soundcloud, Pandora, Tamizdat, A2IM, Sony, Auddly, Live Nation, Universal, Bird & Bird, Bank Robber, Warner, Dist. Sthlm och Bambwa.
 
– Vi har ju sedan en tid kommit fram till att Export Music Sweden gör störst skillnad under den gigantiska SxSW-plattformen med events som detta. Detta var ett nytt grepp som blev så lyckat att vi kommer att upprepa det 2017. Med största sannolikhet med flera sessions på olika ämnen. Stort tack till alla svenskar som kom och den svenska handelskammaren i Austin för lyckat samarbete och för att vi fick låna deras takterass, säger Jesper Thorsson, VD på Export Music Sweden.

Ett uppmärksammat svenskt inslag stod den nysatsande ”rättighetssorteraren” Auddly för. Niclas Molinder på Auddly sammanfattar:
– SXSW har växt till en extremt stor festival inom både musik, film och interactive. Det är en mycket bra arena för att träffa representanter från alla delar av musikindustrin. Mitt i detta myller av kreativitet och innovation märks det tydligt att frågor kring datahantering står högt på den globala musikindustrins agenda och blir hetare för varje år. Här är Auddly på väg att skapa stora förändringar och under årets festival påbörjade vi några spännande samarbeten som vi kommer kunna berätta mer om inom kort.
David Mortimer-Hawkins på Sony Music tillhörde skivbolagsfolket på plats. Mortimer-Hawkins var i Austin blnad annat i sällskap med artisten Albin Lee Meldau och säger efteråt:
– SxSW var överlag riktigt bra. Jag såg många gig, där bland andra Agnes Obel, Lo Moon och Ho99o9 stack ut. Albin Lee Meldau gjorde ett par grymma spelningar och det känns som amerikanerna förstår vad han gör. Såg också flera intressanta paneler med bland andra Nile Rodgers och Snoop Dogg. Men, framförallt träffar man så otroligt mycket folk, och det känns någonstans som det primära ändå.

Nyheter

TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer