Skip to main content

Music Supervision: From Jimmy to Saul – How Music Crafts Character Transformation in Better Call Saul

Välkommen till vårt för svensk musikbransch kostnadsfria seminarium måndagen den 12 november där vi får en unik chans till inblick i både Grammy- och Emmy Awards-nominerade Thomas Golubić’s arbete som Music Supervisor för bl.a serierna Breaking Bad, Better Call Saul, Six Feet Under och The Walking Dead. 
Ett seminarium där Thomas Golubić med videoexempel ur Better Call Saul kommer att visa oss hur han använt musiken som ett verktyg för att förstärka huvudpersonens omvandling.

Anmäl dig här>>

Datum: Måndag den 12 november
Tider:
09.00-09.30 Frukost
09.30-11.00 Seminarium
11.00-11.30 Frågor från publiken
Plats: Nalen, Stockholm
Seminariet är kostnadsfritt men en anmälan behövs. Först till kvarn gäller. Seminariet hålls på engelska.
Missa inte detta!

Thomas, som är baserad i Los Angeles, är tvåfaldigt Grammy-nominerad för sin produktion av soundtrack albumen tillhörande HBO-serien Six Feet Under och ansvarar i och med det tillsammans med sin före detta partner Gary Calmer för användningen av Sia’s superhit ‘Breathe Me’ som används i seriens slutscen – som idag betraktas som en av de mest ihågkomna scenerna med musik i TV – och som även kallas startskottet på Sia’s genombrott i USA. Thomas har även producerat fyra soundtrack album åt The Walking Dead, the Breaking Bad och Better Call Saul, och står för en hel hög remixprojekt åt EMI-Capitol Records & MGM.
Tidigare i sin karriär, efter tio år som DJ, musikprogrammerare och radiopratare för radiostationen KCRW 89.5 FM i Los Angeles, riktade Thomas in sig på musikproduktion och live. Han startade musikkollektivet The Arbiters, vilka ägnade sig åt audio/video mash-ups. Han släppte därefter två egna EPs och ägnade sig åt mash-up produktioner åt klienter som inga mindre än Google, You Tube, Microsoft och Levi’s.
Som om det inte vore nog, kan Thomas dessutom titulera sig som välkänd innovativ klubb-DJ med sina eklektiska gigs med synkroniserade visuals. Hans ‘SYNCHRONIZE’ re-score projekt, med live DJ re-scores av soundtrack från riktiga filmklassiker, har medverkat på bl.a Sundance Film Festival, Bonnaro Music & Arts Festival, Luminato Festival i Toronto, Dubrovnik Film Festival, U.S. Comedy Arts Festival m.fl.
Mer information om Thomas och SuperMusicVision teamet finns att hitta här: http://supermusicvision.com

Nyheter

ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer