Skip to main content

Välkommen på seminarium om synkronisering av svensk musik i utlandet den 26 feb!

Den 26 februari 2015 arrangerar Export Music Sweden ett seminarium som fokuserar helt på synkronisering av svensk musik i utlandet. Vi kommer prata om hur man som svensk låtskrivare, artist, förlag eller bolag arbetar med synkronisering internationellt, hur de olika områdena film, reklam och spel skiljer sig och även mer överskådligt vad synkronisering är och hur det har utvecklat sig under åren. Detta och många fler frågor kommer tas under panelsamtalet på Nalen. Samtalet modereras av Petra Markgren Wangler.
I panelen:
Jon Pugh, Sony ATV (UK)
Iain Cooke, Music Supervisor (UK)
Mimmi Bashiri, Extreme Music
Eva Hällefors, Warner Music Scandinavia
Plats: Nalen, Stora salen. Regeringsgatan 74 i Stockholm.
Program:
13.00 – 13.30 Fika
13.30 – 15.30 Panelsamtal
Seminariet är kostnadsfritt!
OSA till sofia@exportmusicsweden.org för att säkra din plats.
 
Eva Hällefors sitter på posten som Synch & Licensing Manager på PLG & Warner Music Scandinavia, som är en del av tidigare EMI Music. Hon arbetar mot Skandinavien med alla typer av synkar både för Sverige och utomlands. Bland de internationella framgångarna finns Nonono, I’m From Barcelona och Caesars för att nämna några. Andra artister som Eva jobbar med är t.ex. Lykke Li, Robyn, Nico & Vinz, Laleh, Röyksopp, Little Jinder, Kleerup m.m.
Mimmi Bashiri har jobbat med produktionsmusik, som är skriven och komponerad musik särskilt för film, tv-reklam och trailers sedan 90-talet. Hon är VD för Extreme Music som kan stoltsera med namn som Quincy Jones, Sir George Martin, Hans Zimmer och Snoop Dogg, men även unga och mindre etablerade kompositörer. Förlaget har kontor i Stockholm, London, Berlin, Sydney, New York och Los Angeles.
Jon Pugh hittar vi till vardags på Sony/ATV UK där han fokuserar på att få till synkar mellan Sonys katalog och brittiska filmer, trailers och TV-program. Tack vare samarbetet med svenska A&R’s under Pughs tid på Sony och även EMI Music Publishing har han kunnat använda sig av artister som Lykke Li, Avicii och NoNoNo i den brittiska TV-rutan. En del av hans arbete går ut på att skapa relationer med nya filmskapare vilket har lett till att Pugh synts i paneler på platser som Sheffield Documentary Festival, Liverpool Institute of Performing Arts och British Music Experience.
Iain Cooke har fått ta emot flera priser för sitt synk-arbete, bl.a. “Best sync in TV Drama” på Music Week Award för serien Luther (BBC1) och även “TV Music Supervisor of the year (2014)” på samma gala. Han har även vunnit Music&Sounds pris för “Best Use of Existing Music in a TV programme” för Hit&Miss (Sky Atlantic). Cooke har fått till många synkar genom åren, både i film och i TV. Du hittar allt han har gjort på hans hemsida: iaincooke.com.
Petra Markgren Wangler är journalist på SVT och har bevakat musikbranschen sedan 1992. Hennes CV är fyllt av tunga uppdrag som bl.a. suttit i Grammis-juryn och Manifest-juryn, startat ikon-programmet Musikbyrån, jobbat med Mats Nileskär i P3 Soul, P3 Guld, K-special, M-special, Kulturnyheterna, Kobra och Musikministerier. Nu jobbar hon främst som regissör och producent på SVT och har gjort produktioner som ”Robyn –  Don’t Fucking Tell Me What To Do” (2011) och ”En film om Jenny Wilson” (2013). Hon var den enda skandinaviska journalisten som fått möjligheten att träffa och intervjua soulgiganten Aretha Franklin. För att fortsätta på temat superstjärnor, hon har även producerat intervjuer med Madonna flertalet gånger.
 
 
 

Nyheter

ExMS PÅ PLATS I SAN FRANSISCO FÖR INVIGNING AV NYA SVENSKA GENERALKONSULATET!
Läs mer
TRADE MISSION TILL NASHVILLE & MUSIC BIZ 2024
Läs mer
RABATTKOD TILL JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
ExMS FAST TRACK - TACK!
Läs mer
ExMS arrangerade matchmaking session på Liveuropes årliga möte!
Läs mer