Skip to main content

Foto: Per E Karlsson/Regeringskansliet 
I fredags den 1 juni delade Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde ut Regeringens musikexportpris. Priset syftar till att uppmärksamma en artist som under föregående år medverkat till svenska musikaliska exportframgångar och bidragit till en positiv bild av Sverige. Årets pris gick till ingen mindre än Noonie Bao.
Såhär sa Ann Linde under prisceremonin på Utrikesdepartementen i Stockholm:
– Sverige fortsätter sin tradition av att leverera låtskrivare av världsklass. Det känns extra roligt att Noonie Bao bryter ny mark och bidrar till att sprida en positiv bild av Sverige som ett jämställt, kreativt och innovativt land.
Övriga nominerade till priset var: Zara Larsson, Amon Amarth, Ali Payami och Yung Lean.
Varje år delas även ett hederspris ut för mångåriga insatser för spridning av svensk musik i utlandet. Vinnare av hederspriset är dirigent Herbert Blomstedt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I samband med prisutdelningen modererade ExMS VD Jesper Thorsson ett panelsamtal på temat musikinnovation med Linda Portnoff, Rite Band och Diego Farias, Amuse.
Läs mer om Regeringens musikexportpris här: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/05/ann-linde-delade-ut-regeringens-musikexportpris-2017/

Nyheter

THE CLOUD SESSIONS #004 ÄR IGÅNG!
Läs mer
ANSÖK TILL THE CLOUD SESSIONS NU!
Läs mer
ANSÖK TILL ENGLISH FOLK EXPO
Läs mer
Trade Mission New York
Läs mer
Nordic Folk Alliance 2023
Läs mer