Skip to main content

Varmt välkomna till ett heldagsseminarium den 10 mars där vi, med kreativiteten i fokus, vill belysa alla de faktorer som påverkar en artists möjligheter att nå utanför Sveriges gränser. Seminariet kommer att bestå av föreläsningar, paneldebatter och artistintervjuer.
Seminarium kl 9-17 i stora klubben – Pustervik i Göteborg.
Mingel och möjlighet till att köpa mat & dryck i övre matsalen från kl 17-20.
Dagen vänder sig till dig som arbetar i musikbranschen på olika sätt. Du kan vara musiker, producent, driva skivbolag, arbeta med PR eller på andra sätt jobba mot branschen. Det kostar ingenting att delta. Vi bjuder på kaffe, lunch finns att köpa i Pusterviks restaurang eller på närliggande ställen kring Järntorget.

ANMÄL DIG HÄR>>

Medverkande:
Musikcentrum Väst – Silvia Sardeira
Silvia Sardeira har gedigen erfarenhet som export manager och arbetar framgångsrikt med svenska artister över hela världen. Genom sitt arbete med MCV har hon utarbetat en praktisk export/showcase-ready handbok som presenteras och görs tillgänglig.
Export Music Sweden
Export Music Swedens fokus och långsiktiga mål är att öka musikexportintäkter från hela Sveriges musikindustri och att stötta samtliga av Sveriges musikgenrer. Under seminariet berättar de om sitt uppdrag, arbetsmetoder, framgångsfaktorer och utmaningar.
Westside Music Sweden
Westside Music Sweden arbetar med att öka möjligheterna kring internationell etablering av indiebranschen från Göteborg och Västra Götaland. Plattformen representerar 32 musikbolag och genomförde under 2019 drygt 100 aktiviteter i 18 olika länder. Seminariet och samtalet kommer fokusera på hur en artist förbereder sig för att delta på showcase utomlands.
Kajsa G. Eriksson
Artist and Professor in Visual Arts / Konstnär och professor i bild med inriktning gestaltning. Kajsa G. Eriksson kommer lyfta kreativitet som förmågan att skapa vaga situationer som både är avgränsade och samtidigt har stor frihet och potential. En föreställning är att kreativitet är något du äger och som tillhör dig som person, istället är förmågan att upprätta nyfikna och transformativa relationer en nyckel.
Carl Michael von Hausswolff
Ger en personlig och individuell presentation om hur inspiration och vilja formar en autodidakt konstnärlig kreativitet och en konceptuell/estetisk utveckling.
Case Study
Samtal med musikern och konstnären Anna von Hausswolff med flera. Moderator: Magnus Haglund
REXIUS
Från skivbutiken till streaming – musikexport i en ny tid.
Varje vecka publiceras tiotusentals låtar på streamingplattformar världen över, ännu mer om man inkluderar användarstyrda sidor som YouTube och SoundCloud. I en marknad med så mycket musik, hur kommer man ut som artist på plattformarna? Dessa frågor och mer hoppas Albert Frykman besvara i sin panel om dagens streaminglandskap med särskilt fokus på spellistor.
Seminariet arrangeras av Kultur i Väst & Musikcentrum Väst i samarbete med Export Music Sweden& Westside Music Sweden.
Eventet på Facebook>>
Frågor?
Kontakta Maja-Karin Fredriksson,
Producent Populärmusik hos Kultur i väst.

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer