Skip to main content

Nu kan du ansöka om att spela på Ja Ja Ja Club Night i London och Berlin + Hamburg våren 2016.

Nu är det dags för en till omgång av Ja Ja Ja Club Nights! Är du artist eller spelar i ett band och planerar att satsa på England eller Tyskland så är det här ett bra tillfälle för dig. Vi på Export Music Sweden tar emot ansökningarna och tittar på hur pass “exportklar” du eller ni är, sedan skickas det vidare till bokningsgruppen. Blir du bokad så står vi för hälften av alla rese- och boendekostnader.

NOMEX (de nordiska exportkontorens gemensamma program) som står bakom Ja Ja Ja-satsningen definierar “exportklar” som en artist som jobbar med t.ex. en manager, label, agent eller liknande (svenskt eller internationellt spelar ingen roll) och har en god idé om hur denne ska lanseras på respektive marknad.

Bokningsgruppen består av:
Pete Jarret – ATC Management
Francine Gorman – Editor of jajajamusic.com and The Nordic Playlist
Ed Poston – A&R Glassnote UK
Natasha Haddad – Festival Republic/Head of booking Latitude Festival
Igor Guizzardi – A&R, Universal Germany
Björn Pfarr – Head of Booking, Reeperbahn Festival
Annika Hintz – Festival Booker, Dockville Festival
Hector Barley – New Music Editor the 405 / Artist Manager – 20/10
Några artister som har spelat på Ja Ja Ja förut: Bloodgroup (IC), Mikael Paskalev (NO), Hjaltalin (IC), Kvelertak (NO), Katzenjammer (NO), Niki & the Dove (SW), Zebra & Snake (FI), Team Me (NO), Young Dreams (NO), Johnossi (SW), When Saints Go Machine (DK), French Films (FI).

London

Ja Ja Ja London är en månadsklubb i London med nordens bästa up-and-coming live-akter. Den håller till på The Lexington – en välkänd och central plats med rykte om sig att ha grymt PA och backline. Det bjuds in brittisk musikbransch, press, bloggar och vanlig publik.

London: 25 februari, 31 mars, 28 april eller 26 maj
Till Ansökan London >
Maila ansökan till sofia@exportmusicsweden.org >

 

Berlin + Hamburg

Ja Ja Ja Berlin + Hamburg hålls på FluxBau och Molotow, två välkända spelplatser i två av Tysklands viktigaste musikstäder. Du spelar inför den tyska branschen, tysk press och tysk publik. Tidigare har alla de 6 första kvällarna blivit slutsålda och fått bra press så vi förväntar oss inget mindre denna omgång!
Båda kvällarna kommer att hålla ihop som en mini-turné – du ansöker alltså om att få spela båda kvällarna samtidigt. Det går tyvärr inte att spela bara en av kvällarna.

Berlin + Hamburg: 9  – 10 mars, 13 – 14  april eller 11 – 12 maj
Till ansökan Berlin + Hamburg >
Maila ansökan till sofia@exportmusicsweden.org >

 

Deadline är fredagen den 27 november kl. 12.00

Ja Ja Ja är initierat av de nordiska export-kontoren (NoMEX) som består av: Export Music Sweden, Music Export Denmark / ROSA – The Danish Rock Council, Music Finland, Icelandic Music Export och Music Norway.

Nyheter

TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer
New York City Trade Mission och Sweden Make Music - Hur gick det?
Läs mer