Skip to main content

Svensk Jazz anordnar tillsammans med Export Music Sweden, Musikcentrum Riks, Musikalliansen, Musik i Syd och Kultur i Väst ett showcase med 1-3 svenska, hyperaktuella jazzakter (det finns sammanlagt plats för 8 musiker) under en av världens största jazzmässor, Jazzahead i Bremen.
Det genomförs hundratals konserter och showcase på mässan i Bremen under torsdag till lördag både dagtid och kvällstid. Allra mest sker under lördagkvällen då hela Bremen fylls av jazz på ett flertal ställen runt om i staden. Konkurrensen om mässans ”köpare” är stenhård. Men – fram till för två år sedan skedde det ingenting på söndag förmiddag. Idén är därför att under hela mässan ha möjlighet att marknadsföra mässans absolut sista showcase, den svenska utflykten med brunch på söndag förmiddag.
Under mässan arbetar alla samarbetande organisationer (utöver sin egen agenda) med att bjuda in till söndagens showcase. Gästerna får veta att en buss kommer att hämta vid hotellet och att det bjuds på brunch och svensk jazz i den vackra konsertlokalen Kito som ligger i utkanten av Bremen.
I samband med konserten blir det ett litet mingel där publiken (mestadels bokare och producenter från klubbar och festivaler från hela världen) får tillfälle att träffa musikerna som har spelar, men också organisationsrepresentanterna som står bakom arrangemanget. Kito marknadsför konserten i närområdet för att fylla upp platserna och ge en mer genuin konsertupplevelse för bokarna och journalisterna från mässan.
Till detta behöver vi nu 1-3 svenska jazzakter! I alla våra projekt vill vi ha mångfald i alla aspekter på deltagande musiker. Att akterna ska hålla högsta konstnärliga kvalité är också en självklarhet.
Utöver detta kommer vi att ta hänsyn till internationell relevans och export-beredskap. Vi vill att showcaset ska ge effekt och utöver den konstnärliga kvalitén ska akterna också vara redo för export. Det handlar om boknings/försäljningsplan, PR-material, skivor, webbsida, befintliga kontakter etc.
Ansök genom att klicka in på Svensk Jazz webbsida och följ de enkla instruktionerna! Deadline för ansökan är 31 januari.
 

Nyheter

TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer