Skip to main content

I hörsalen i Stim-huset höll Export Music Sweden i fredags det första av höstens serie av seminarier. Seminariet gick ut på att reda ut begreppen och frågeställningarna när det gäller arbetstillstånd i USA för olika musikprojekt.
Amerikanska ambassaden var på plats med en mycket uppskattad genomgång av vilka olika sorters visum och tillstånd som är aktuella för svensk musikbransch. Tillsammans med representanter från svensk musikbransch svarade de sedan på frågor från moderator Jesper Thorsson samt från publiken.
I panelen medverkade: Yasmeen Hibrawi och Mårten Sandmark (Amerikanska ambassaden Stockholm), Sara Källberg (Versity Music), Tommi Rasmussen (MTA Production) och Per Svantesson (Bird & Bird).
Vi får många frågor om USA-visum och det är kul att detta första seminarium på detta viktiga ämne blev så lyckat. Stort tack till alla medverkande från ambassaden, i panelen och publiken. Extra kul att seminariet var fullbokat med en stor bredd från svensk musikbransch. Musikbolag, förlag, bokare, managements, enskilda musiker och musikskapare och organisationer var på plats vilket rimmar väl med ExMS nya uppdrag, säger Jesper Thorsson VD för Export Music Sweden.
Seminariet filmades och delar av seminariet kommer att läggas ut på Export Music Swedens nya hemsida inom kort>>exportmusicsweden.org
Export Music Swedens nästa seminarium kommer att handla om digitala konsumtionsmönster ute i världen och går av stapeln 7 oktober. Läs mer här>>

Nyheter

Regeringen satsar på svensk musikexport
Läs mer
ANSÖK OM DELEGATPASS TILL NORDIC FOLK ALLIANCE
Läs mer
Metal Trade Mission: Summer Breeze 2024 (DE)
Läs mer
ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR JAZZAHEAD! 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL NEW YORK & SWEDEN MAKES MUSIC
Läs mer