Skip to main content

I fredags riktade vi på ExMS blicken mot den brittiska musikmarknaden. I vårt tredje seminarium för i år bjöds talare och paneldeltagare in från Storbritannien för att reda ut hur en tar sig in på denna massiva musikmarknad. Det blev ett välbesökt heldagsseminarium med drygt 200 besökare från den svenska musikbranschen.
Dagen startade med en introduktion över marknaden med musikjournalisten Francine Gorman. Med ett ben i både den brittiska och nordiska marknaden har hon stenkoll på hur den brittiska marknaden fungerar och utvecklas.
Förmiddagen fortsatte senare med ett panelsamtal om PR och distribution. Sandra Croft (Redeye Worldwide), Lorraine Long  (Charm Factory) och James Barker (Mystic Sons) diskuterade tillsammans med Sofia Thurn (ExMS) om hur en lyckad distributionsplan egentligen ser ut, vad som karaktäriserar just den brittiska PR marknaden och hur en går till väga för att slå igenom i bruset.
Eftermiddagen vigdes åt Colin Young från revisionsbyrån CC Young & CO. Tätt följt av panelsamtal nummer två med fokus på streaming. I panelen hittade vi Justin Barker (PIAS), Jason Reed (Domino Recordings) och Sam Lee (Songular).
Avslutningsvis live-intervjuade Francine Gorman radioprofilen John Hillcock från BBC Radio 6. Ett lättsamt och intressant samtal där vi alla fick inblick i hur både urval och möjligheterna ser ut framöver för svensk musik på brittisk radio.
Efter seminariets avslut fortsatte eftermiddagen med ett härligt mingel nere i Nalens bar där den svenska branschen fick tillfälle att mötas upp, samtala om dagen och knyta kontakt med de brittiska talarna.

Francine Gorman, Justin Barker,  Jason Reed och Sam Lee. 

Francine Gorman & John Hillcock. 
Export Music Sweden arrangerar varje år två seminarier per termin. Under nästa seminarium åker vi även ut på turné i Sverige och besöker förutom Stockholm både Malmö och Umeå. Preliminära datum är 13, 14, och 15 december där vi denna gång uppdaterar oss inom Digital Marketing & Advertising. Håll utkik på vår hemsida för de senaste uppdateringarna. 
 

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer