Skip to main content

Under 2020 förväntas regionen söder om Sahara (Sub-Sahara) i Afrika, utgöra en ekonomi på ca 2000 miljarder USD – samma storlek som Rysslands, och är hem åt 14% av världens totala befolkning – mer än en miljard människor. Enligt IFPIs nyligen släppta Global Music Report ökade intäkterna för inspelad musik för Afrika och Mellanöstern 2019 med 15,9% till 101 miljoner US-dollar.
Vi har bjudit in Angela Ndambuki, Regional Manager på IFPIs första kontor i Afrika till en crash course om den snabbt växande musikmarknaden i Afrika, Sub-Sahara.

När: 4/12, klockan 10:00
Var: Zoom

Till anmälan >>

Webbinariet är på engelska.
Med sin bas i Nairobi, Kenya, drivs det nyöppnade kontoret av Regional Manager Angela Ndambuki, som kommer att arbeta med regionens 46 länder för att främja värdet av inspelad musik, arbeta för musikbolagens rättigheter och utöka det kommersiella användandet av inspelad musik .
I en kommentar till inrättandet av regionkontoret sa IFPI: s verkställande direktör, Frances Moore:
”Afrika söder om Sahara har ett otroligt spännande och varierat musiklandskap. Öppningen av vårt kontor i Nairobi visar IFPIs fokus och engagemang för regionen och kommer att göra det möjligt för oss att bättre främja de frågor som påverkar den lokala inspelningsindustrin och stödja den fortsatta utvecklingen av musikmarknaden i dessa länder.”

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer