Skip to main content

Hej Lisa Nordström

Om Nordic Composers Trade Mission Los Angeles 2019

Hej Lisa Nordström!
Vad har det betytt för dig som kompositör, musiker och producent att kunna delta i en nordisk handelsdelegation till ett målterritorium?
Det var en otroligt inspirerande resa med många nya kontakter med mina nordiska kollegor och branch både i Sverige och LA. Filmmusikkompositörernas del av den här delegationen var väldigt välkomponerad och gav en mycket bra bild hur förutsättningarna att arbeta i LA inom vårt område ser ut. Jag har sedan blivit inbjuden till andra internationella sammanhang som har lett till pågående uppdrag.
Jag har tidigare haft tyngdpunkt på turnerande och eget musikskapande men har de senaste åren styrt min verksamhet mer mot komposition och produktion mot bland annat film. Att delta i detta trade mission gav en bra crash course i hur branschen fungerar om man vill arbeta i USA.
Har du något speciellt minne från resan du vill dela med dig av?
Det kan vara ett ensamt arbete långa stunder med mycket tid i studion så att träffa mina nordiska kollegor och branch var verkligen både kul, inspirerande och givande.
Förutom dessa möten så var till exempel besöken på The Newman Scoring Stage på 20th Century Fox Film Studios och Netflix Music Department väldigt intressanta. 
Skulle du rekommendera andra att delta i kommande handelsdelegationsresor?
Jag kan varmt rekommendera en handelsdelegation inom det område där man är verksam.

Lisa Nordström kommer från Göteborg, och har sin kreativa bas i den Svenska Grammofonstudion. Sedan 2000, har Lisa släppt sex egna fullängdsalbum,  och komponerat filmmusiken till Andrea Östlund’s film ‘Majken’, baserad på John Ajvide Lindqvist novell (‘Border’), och hennes musik har inkluderats i soundtracket till Suzanne Osten’s film ‘Welcome to Verona‘. Nyligen skrev Lisa musiken (med live symfoniorkester) till premiärkampanjen av Symfonisk, ett nytt samarbete mellan IKEA och SONOS. Hon har även komponerat musik till reklamkampanjer av Volvo, H&M och Lynk & CoÅr 2017 premiärades Nordströms musikdokumentär ‘Sonica Sequence‘ på dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOX i Köpenhamn, regisserad av Lisa själv och producenten Pether Lindgren. Lisa har blivit utnämnd till Årets Kompositör av SKAP – The Swedish Society of Songwriters, Composers and Authors.


Mer om Lisa Nordström >>

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer