Skip to main content
Hur blir man kompositör för filmmusik, och hur går det till när man komponerar musik till en speciell scen? Skiljer sig uppdragsgivare och uppdrag sig mycket åt beroende på marknad? Behöver man en annan agent eller manager i utlandet än den man har i Sverige, eller kan man klara sig helt själv?
Frågorna är många, och därför har vi bjudit in en tung line-up av kompositörer till filmmusik, att i en panel tillsammans dela med sig av sin expertis på ämnet.
10 maj på Nalen i Stockholm
9.00-9.30 Frukost
9.30-9.50 Export Music Sweden & SKAP presentation och välkommen
9.50-11.30 Panelsamtal
11.30 Slut
Våra seminarier riktar sig i första hand åt Sveriges musikbransch och är alltid kostnadsfria. Anmälan krävs, först till kvarn!

Anmäl dig genom länken här>>

Vi presenterar stolt våra paneldeltagare:
Rebekka Karijord
Rebekka Karijord är en norsk kompositör baserad i Stockholm som är utbildad både som skådespelerska och musiker, med över 20 års film- och scenerfarenhet i ryggen. Rebekka skriver, producerar och arbetar idag som ljudingengör för alla typer av konstellationer, allt ifrån stora klassiska orkesterarrangemang till mindre intimare soloprojekt. Hennes unika erfarenheter från scen och bakom kameran har gett henne fördelen att första och kunna kommunicera dramaturgin mellan bilder och rätt musikaliska språk. Rebekka har arbetat med bland annat projekt för The Norwegian Royal Opera, ABC USA och BBC UK, samt ett stort antal filmer i Skandinavien och utanför. http://rebekkakarijord.com
Pär och Karl Frid
Frid & Frid är ett musikaliskt samarbete mellan bröderna Karl och Pär Frid. Tillsammans skapar dom både elektronisk och orkestral musik. Allt ifrån små minimalistiska kammarstycken till storslaget symfoniskt vansinne. Genom åren har de skrivit musik för ett tjugotal långfilmer och tv-serier, bland annat Citizen Schein, som gav dem en Guldbaggenominering för bästa originalmusik 2018, samt den finska filmen Betongnatt av Pirjo Honkasalo som blev finlands Oscarsbidrag år 2015. På senare år har de sökt sig utomlands för nya samarbeten och under 2018 gjorde de musiken till två amerikanska produktioner; Human Affairs av Charlie Birns som hade sin premiär på Slamdance 2018, och Wild Nights With Emely av Madeleine Olnek som just hade premiär och som för närvarande gått upp på biografer i 59 städer i USA. Senast arbetade de med musiken till Mikael Håfströms långfilm Quick, samt några andra tv- och filmproduktioner. www.fridandfrid.com
Jon Ekstrand
Jon Ekstrand är en svensk kompositör som tidigare ägnat sig åt elektronisk musik och ljuddesign. Sedan 1999 har han arbetat och bidragit som kompositör och ljuddesigner i flera filmer, tv-inspelningar och tv-serier.
Mellan åren 1997 och 2001, då han arbetade åt Owe Svensson (ljuddesigner för Ingmar Bergman, Bo Wideberg och Andrei Tarkovski), växte passionen för ljudkonst och musik för film. Jons fösta jobb som filmkompositör var den danska kortfilmen The Boxer (2003), regisserad av Daniel Espinosa. Han har sedan dess samarbetat med Espinosa i flera projekt, som Babylon Sjukan (2004), Outside Love (2007), Snabba Cash (2010), Child 44 (2015), Life (2017) och jobbar just nu på kommande Morbidus (2020) som blir deras sjunde projekt tillsammans.
År 2016 nominerades Jon i kategorin ‘Bästa Musik’ på Guldbaggegalan för Det vita folket (2015), regisserad av Lisa Aschan, och nominerades återigen år 2018 i samma kategori  för Borg McEnroe. www.jonekstrand.com

Moderator: Ika Johannesson. Foto: Anna Ledin Wirén

Ika Johannesson är musik- och kulturjournalist sedan 20 år. Just nu syns hon på SVT som programledare för Kulturnyheterna och magasinet Kulturveckan. Hon har även givit ut intervjutidningen Sex och skrivit flera böcker, bland annat Blod Eld Död, om svensk extrem metal, samt Jan Lööf – 75 år av dumheter.
 
 

Nyligen hade vi för första gången en Trade Mission för kompositörer av filmmusik till Los Angeles. Läs mer om Nordic Film Composers Trade Mission här>>

Nyheter

ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer
NORDIC MUSIC BIZ' TOP 20 UNDER 30 2024
Läs mer