Skip to main content

I april 2018 arrangeras Nordic Sounds – Songwriting Workshop & Master Class för kvinnor, trans och ickebinära låtskrivare och artister från Norden. Nordic Sounds hålls i samband med det årliga Trade Mission som Export Music Sweden arrangerar tillsammans med de övriga nordiska exportkontoren i Los Angeles.
Nordic Sounds pågår under tre dagar mellan den 24–26 april. Den 27 april arrangeras utöver dessa låtskrivar-workshops en master class session med etablerade låtskrivare och A&R’s som delar med sig av kunskap och erfarenhet i hur låtskrivarklimatet ser ut i Los Angeles. Dagen avslutas med en lyssnings-session.
Totalt 10 låtskrivare, artister och producenter deltar från de nordiska länderna, där två stycken är från Sverige. Lika många amerikanska låtskrivare, artister och producenter deltar. Alla sessions kommer fokusera på antingen en amerikansk eller nordisk artist.
Nordic Sounds är till för kvinnor, trans och ickebinära. Detta för att lyfta mångfalden inom musikbranschen och för att belysa att kvinnor fortfarande är i minoritet vad gäller låtskrivare och producenter runt om i världen.
Ansökningsperioden är nu öppen. För att ansöka om att delta gå in här: https://my.surveypal.com/Application-form-Nordic-Sounds-in-LA
Deadline för att ansöka är den 10 januari!
Beslut om de nordiska deltagarna görs under slutet av januari av en amerikansk advisor board. Notera att om det är en artist som deltar är artisten där i första hand i egenskap av låtskrivare.
Nordisk representant: Vi uppmanar låtskrivaren eller artisten att ha med sig en representant från antingen förlag, label eller management. Denna representant uppmanas även att ansöka till vår Trade Mission som pågår parallellt. Läs mer om vår Trade Mission här.
Kostnad för att delta under Nordic Sounds är 200€ + moms / låtskrivare. Svenska delegater som blir uttagna får däremot fullt finansieringsstöd av flyg och hotell från Export Music Sweden.

Nyheter

TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer
ExMS till The Great Escape Festival
Läs mer