Skip to main content
Japan är den näst största musikmarknaden i världen, och mycket relevant för nordisk musikbransch. Precis som tidigare år anordnar Export Music Sweden en exportresa i samarbete med de nordiska musikexportbyråerna Music Finland, Music Export Denmark och Music Norway, men i år blir utbytet online mellan den 15-17 februrari 2021.

Ansök här >>

Deadline för ansökan är den 25 januari.

Programmet består av presentationer av japanska branschaktörer som kommer att dela med sig av olika delar om Japans musikindustri, som labels, förlag, PR, digital marknadsföring och distribution. Delegationen får ta del av presentationer av bl.a. Avex (label), Onigiri Media (news site + PR agent), JVC Victor (label), Ubi’q (boutique ad agency/video production),  JNCA (anime/vocaloid music creators association), MCJP (publisher, presenting sub-publishing opportunity), Color Red Japan (label/ music discovery platform, presenting licensing/collaboration opportunity), United Future Creators (music production company, presenting co-write opportunity) och Disk Union (label, presenting licensing opportunity). Programmet är utformat i syfte att utöka nätverket mellan nordisk musikbransch och japansk, samt att ge kunskap om exportmöjligheterna och musikmarknaden i Japan.
Se även: ExMS landsguide till Japan
Programinnehållet lämpar sig för både nya och tidigare deltagare. Nordiska bolag med nya släpp eller nya artister rekomenderas att söka. Utöver pop- & rockgenren är programmet också lämpligt för jazz- och folkaktörer.

Hokuo Music Songwriting Camp

I samband med Online Trade Mission Tokyo kommer ett online låtskrivarläger att hållas, mellan den 15-19, och 26:e februari i samarbete med Sony Music Publishing Japan. Lägret har plats för två låtskrivare från vart och ett av de nordiska länderna. Läs mer >>

Nyheter

NORDIC MUSIC BIZ TOP 20 UNDER 30
Läs mer
SEMINARIUM - ALLT OM VISUM TILL USA FÖR MUSIKBRANSCHEN
Läs mer
INFORMATION JAZZAHEAD! 2023
Läs mer
NORDIC FOLK ALLIANCE - LINE-UP
Läs mer
RESESTÖD TILL NORDIC FOLK ALLIANCE & JAZZAHEAD! 2023
Läs mer