Skip to main content

2020 03 24, Stockholm
Coronaviruset innebär en akut situation med direkta konsekvenser för musikexporten, hela musikindustrin och samhället i stort.
Export Music Sweden följer situationen noga och har självklart ställt in alla av vårens fysiska nedslag där det finns risk för ökad smittspridning.
Bland dessa hittar vi flera seminarier arrangerade av oss hemma i Sverige som drar mycket publik, men även nedslag på SxSW (Austin), Jazzahead (Bremen), Classical:NEXT (Rotterdam) och handelsdelegationer till Mexico City och Los Angeles för att nämna några. En del ställs in helt, andra kan förhoppningsvis senareläggas under 2020 beroende på utvecklingen.
Vi lägger nu tid och kraft på att jobba vidare med affärsutveckling och stöd till musikexport på andra sätt. Några av projekten vi sjösatt är nya exportguider till bl a medverkande på internationellt låtskrivarläger, handelsdelegationer och mässor på hemsidan. Vi bygger också en helt ny del på hemsidan med utförlig exportinformation på till att börja med 18 länder som är användbar för svenska utövare, kompositörer, låtskrivare och företag varelse det gäller turné, residens, medialandskap, låtskriveri eller streamingintäkter.
Vi tittar också på lösningar för att flytta utbildningar och seminarier online.
Vi kommer hålla er uppdaterade om nya stöd som svensk musikbransch, både utövare och företag, kan söka. Några detaljer om hur man söker eller vilka belopp som kan sökas finns inte ännu. Vi återkommer när de detaljerna presenteras av Kulturdepartementet och andra.
Vi har valt att tillfälligt stänga Export Music Swedens kontor och jobbar för närvarande hemifrån men det går självklart att nå oss per email och telefon. Kontakta oss gärna om ni behöver hjälp med kontakter hemma i Sverige eller internationellt eller om ni har andra frågor, funderingar eller bra ideér.
Läs och sprid gärna Musiksveriges (där våra ägareorganisationer SAMI, STIM och IFPI ingår) debattartikel om COVID-19 och Musikbranschen här.
Skriv upp er för vårt nyhetsbrev här.
Ta hand om varandra.
 
Jesper Thorsson
VD
Export Music Sweden

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer