Skip to main content

Det är dags att prata om Japan, världens näst största musikmarknad efter USA och en viktig plats för svenska låtskrivare.

Varför går det så bra för just svenskar där borta på andra sidan klotet? Hur gör man för att komma i kontakt med den japanska musikbranschen?
Vi har bjudit in Hirofumi Iwanaga från Tokyo som jobbar med management, förlagsverksamhet och internationell marknadsföring på JVCKENWOOD/Victor Entertainment och Victor Music Arts, som ska ge oss en presentation om Japan som musikmarknad.
Sedan går vi över till en paneldiskussion som bl.a. kommer att handla om hur det är att skriva musik för den japanska marknaden.
Seminariet hålls på engelska!

Panelen

Hirofumi Iwanaga, JVC/Victor i Tokyo
Maia Hirasawa, kompositör och artist
Rasmus Faber, producent, låtskrivare & artist
Pernilla Svanström, Creative Manager på The Kennel
Maria Marcus, producent och låtskrivare
Ninos Hanna, låtskrivare

Tider

13.00 – Fika
13.30 – Hirofumi Iwanaga håller en presentation
15.00 – Paus
15.15 – Panel-diskussion
16.30 – Slut!

Plats

Nalen, Stora salen, Regeringsgatan 74 i Stockholm

Seminariet är som vanligt kostnadsfritt för musikbranschen.
Den 7 nov, 13.00-16.30 på Nalen i Stockholm
OSA här >

 

Mer om deltagarna:

hiro_270x270

Hirofumi Iwanaga

Hirofumi jobbar just nu som manager och förläggare på Victor Music Arts Inc (en division av JVC Music). Med 20 års erfarenhet från den japanska musikindustrin har han varit A&R för olika lokala och internationella artister och låtskrivare som The Prodigy, Pitbull, Bobby Caldwell, m.fl. Han har ingått i ett internationellt initiativ under RIAJ (Japans motsvarighet till IFPI) för att sprida japansk musik i utlandet. Hirofumi är också involverad i den animerade filmindustrin där han utvecklar kompositörer och artister, däribland Rasmus Faber.

maia_exms_270x270

Maia Hirasawa

Maia Hirasawa är högaktuell med sitt nya svenskspråkiga album “Vacker och ful”. Hon är bosatt i Stockholm men har de senaste åren verkat mest i Japan. Maia jobbar även som kompositör, hon har gjort filmmusik, teman till teveserier och reklamfilmer. Hon gjorde till exempel ledmotivet till Shinobu Yaguchis ”Wood job” och en reklamfilm med hennes musik har vunnit Cannes Lions på Cannes reklamfilmsfestival.

rasmus_270x270

Rasmus Faber

Rasmus Faber är en producent, pianist och DJ från Stockholm. Han driver ett flertal projekt, från en egen artistkarriär inom elektronisk musik till jazz-orkestrar och spelmusik. Han har turnerat flitigt i Japan de senaste 10 åren, och producerar/skriver musik för japanska artister, framförallt inom anime-scene (animerad film), där han även jobbar som filmmusikkompositör.

pernilla_270x270

Pernilla Svanström

Pernilla Svanström är Creative Manager, A&R och partner på The Kennel AB. Hon har jobbat i musikbranschen sedan tonåren på 80-talet och då bl.a på WEA, BMG, MNW och Murlyn. Sedan starten av The Kennel 2009 har hon jobbat nära den japanska marknaden och placerat ett flertal låtar för några av Japans största popartister som Kumi Koda, Namie Amuro och Arashi.

maria_270x270

Maria Marcus

Maria Marcus är producent med ett flertal platinum i ryggen. Hon är producent och låtskrivare baserad i Stockholm som till en början skrev och producerat material till sig själv som artist. Maria bestämde sig sedan för att lägga ner artistskapet och helt fokusera på att skriva till andra. Hennes största fokus under de senaste åren har varit att skriva musik till den asiatiska marknaden med flera listettor och stor framgång i bland annat Japan.

ninos_exms270x270

Ninos Hanna

Ninos Hanna är en låtskrivare som sålt multiplatinum och haft flera listettor i Japan. Han har även haft listettor i både Europa och på US Billboard Club Chart. Ninos har sålt över 3 miljoner skivor under de senaste 3 åren.

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer