Skip to main content

Nordic Market ska bidra till att fler musiker turnerar mellan de nordiska länderna.

På uppdrag av Musikverket kommer Export Music Sweden att kartlägga hela den nordiska marknaden med fokus på turnéer. Informationen kommer att finnas tillgänglig och öppen för alla vid årets slut då vi även gör ett kostnadsfritt seminarium på temat.
– Norden är en viktig men ofta förbisedd marknad för svenska musikaktörer som vill verka internationellt, säger Isabel Thomson, internationell koordinator på Musikverket. Med detta avtal hoppas vi att musikaktörer i Sverige blir inspirerade till att samarbeta mer på ett nordiskt plan.
På sikt ska Nordic Market främja musiker och tonsättare i alla genrer.
– Att återkomma flera gånger till en marknad vare sig det gäller spelningar eller möten är ofta en förutsättning för att lyckas med export, säger Jesper Thorsson, vd på Export Music Sweden. Då är det i många fall smart att börja med våra grannläder. Vi ser fram emot detta uppdrag och att kartlägga de nordiska marknaderna för att underlätta intranordiska samarbeten.
Har du frågor om Nordic Market, kontakta Anna Ingler som driver arbetet på Export Music Sweden: anna@exportmusicsweden.org
Läs mer på Musikverkets hemsida >
 

Nyheter

ANSÖK TILL THE CLOUD SESSIONS NU!
Läs mer
ANSÖK TILL ENGLISH FOLK EXPO
Läs mer
Trade Mission New York
Läs mer
Nordic Folk Alliance 2023
Läs mer
Her Songs For Him 2022 - Så var det!
Läs mer