Skip to main content

Nu kan du se Heldag om USA en gång till på vår Youtube-kanal.

Den 4 december 2015 arrangerade vi en heldag om musikmarknaden i USA. Vi lyssnade till både amerikanska och svenska experter. Tack till STIMs promotionnämnd!

Talare:
Robert Levine, Musikjournalist (US)

Robert är författaren bakom Free Ride, som the New York Times Book Review kallade ” en bok som kan förändra debatten om kulturens framtid”. Han är före detta chefredaktör för Billboard som gått över till att frilansa och nu skriver han om tech och media för bl.a. BusinessWeek, New York Times och fler tidningar. Robert inledde dagen med att ge oss en övergripande bild av den amerikanska musikmarknaden.

Benjamin R Roode, US Embassy (US)

Den amerikanska ambassaden i Stockholm beviljar ungefär 60 visum-ansökningar från Sverige, Norge och Danmark varje månad. Benjamin kan allt om visum-hantering och gav oss en genomgång av vad som krävs när man t.ex. planerar att åka på USA-turné.

Marni Wandner, VD på Sneak Attack Media (US)

Marni är grundare och VD har sedan 2006 gjort skräddarsydd, kreativ marknadsföring för artister som Motörhead, Lou Reed, Paul Simon, Highasakite, Tove Lo, The Black Angels, The Sounds, Florence + The Machine, Counting Crows, Tori Amos, R.E.M., Björk, Neil Young, Tom Petty och fler. Marni delade med sig av sin kunskap på hur man lyckas synas i amerikansk media.

Jerker Edström, Bird & Bird Advokatbyrå (SE)

Jerker är specialiserad på immaterialrätt, bolagsrätt och kommersiell avtalsrätt framförallt inom media- och underhållningsbranschen. Jerker anlitas frekvent av musikindustrin där han företräder klienter inom hela näringskedjan: kreatörerna (artister, upphovsmän och producenter), skivbolag, musikförlag, arrangörer av konserter och evenemang och digitala musikbolag. Jerker gav oss råd på bl.a. hur man skriver kontrakt i USA.

Matthew Peterson, Tonsättare (US/SE)

Matthew är ursprungligen från USA och utbildad hos både Indiana University School of Music och Gotlands tonsättarskola. Nu arbetar han nu som frilansande tonsättare med bas i Stockholm och hans verk har blivit framförda av musiker och ensembler över hela världen. Matthew gav oss en genomgång av hela USA med fokus på klassisk och konstmusik.

Atena Banisaid Product/Label Manager Ten Music Group (SE) -Inte med på video!

Ten Music Group är ett independent 360-bolag som ger ut musik, fungerar som management, förlag och jobbar med produktion. Det grundades 2004 i Stockholm och har sedan dess öppnat upp ett till kontor i Los Angeles, USA. TEN jobbar med artister som Zara Larsson, Icona Pop och Erik Hassle. Atena inspirerade oss genom att berätta hur Ten har jobbat med sina artister mot USA och lyckats få in dem på den amerikanska marknaden.

Tricia Arnold, Senior Director Retail Marketing, The Orchard (US) -Inte med på video!

The Orchard är musik- och videopionjärer sedan 1997 och jobbar med att stärka företag i den kreativa sektorn på fler än 25 globala marknader genom distribution, digitala strategier och tekniska lösningar. Med kunder som Joss Stone, Barbie och Slayer leder Tricia det nordamerikanska försäljningsteamet och utvecklar relationer och marknadsföringsstrategier för The Orchards nyckelkunder. Tricia gav oss en inblick i framtiden och pratade om hur marknaden kommer att se ut inom de närmaste åren.

Klicka på de tre strecken i övre vänstra hörnet för att välja vilken talare du vill se igen. Eller klicka på play så visas alla i en följd.

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
RESESTÖD OCH RABATTKOD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer