Skip to main content

Välkommen till en heldag om USA:s musikmarknad den 4 dec!

Det är dags för en djupdykning med fokus på en marknad, landet på andra sidan Atlanten, nämligen USA. Tillsammans med Stims promotionnämnd har vi bjudit in både svenska och amerikanska talare som kommer att gå igenom sitt expertområde med oss. Vi börjar dagen med att prata om marknaden generellt för att sedan gå närmare in på t.ex. visumhantering, marknadsföring, avtal och mer. Talarna hittar du här nedan.
4 december
Nalen, Stora Salen
Regeringsgatan 74 i Stockholm
08.30 – Frukost
09.00 – Start
15.30 – Mingel på Kåken

ANMÄL DIG HÄR>

Dagen är kostnadsfri och det är först till kvarn som gäller. Vid frågor, maila till sofia@exportmusicsweden.org
 

Robert (1 von 50)09.00 – 09.45
Robert Levine, Journalist (US)

 

Robert är författaren bakom Free Ride, som the New York Times Book Review kallade ” en bok som kan förändra debatten om kulturens framtid”. Han är före detta chefredaktör för Billboard som gått över till att frilansa och nu skriver han om tech och media för bl.a. BusinessWeek, New York Times och fler tidningar.

 
 

Sweden_logo09.50 – 10.35
Benjamin R Roode, US Embassy (US)

Den amerikanska ambassaden i Stockholm beviljar ungefär 60 visum-ansökningar från Sverige, Norge och Danmark varje månad. Benjamin kan allt om visum-hantering och kommer ge oss en genomgång av vad som krävs när man t.ex. planerar att åka på USA-turné.

 
 
IMG_4587 svartvitt 210.45 – 11.15
Atena Banisaid, Product/Label Manager, TEN Music Group (SE)

 

Ten Music Group är ett independent 360-bolag som ger ut musik, fungerar som management, förlag och jobbar med produktion. Det grundades 2004 i Stockholm och har sedan dess öppnat upp ett till kontor i Los Angeles, USA. TEN jobbar med artister som Zara Larsson, Icona Pop och Erik Hassle. Atena har en gedigen roll på TEN och har jobbat med alla delar av företaget – förlagsdelen, produktionen, försäljningen och management.
 

triciaweb_11.20 – 12.05
Tricia Arnold, Senior Director Retail Marketing, The Orchard (US)

The Orchard är musik- och videopionjärer sedan 1997 och jobbar med att stärka företag i den kreativa sektorn på fler än 25 globala marknader genom distribution, digitala strategier och tekniska lösningar. Med kunder som Joss Stone, Barbie och Slayer leder Tricia det nordamerikanska försäljningsteamet och  utvecklar relationer och marknadsföringsstrategier för The Orchards nyckelkunder.

Jerker201312.55 – 13.40
Jerker Edström, Bird & Bird Advokatbyrå (SE)

Jerker är specialiserad på immaterialrätt, bolagsrätt och kommersiell avtalsrätt framförallt inom media- och underhållningsbranschen, bl.a. upphovsrättsliga ärenden inom och utom domstol i intrångs- och ansvarsfrågor samt förhandlingar av licensavtal och klarering av rättigheter. Jerker anlitas frekvent av musikindustrin där han företräder klienter inom hela näringskedjan: kreatörerna (artister, upphovsmän och producenter), skivbolag, musikförlag, arrangörer av konserter och evenemang och digitala musikbolag.

Skärmavbild 2015-11-13 kl. 14.56.3613.45 – 14.30
Matthew Peterson, Tonsättare (US/SE)
Matthew utforskar gränserna mellan ljud och uttryck och har blivit omnämnd för hans “betydande fantasi och individualitet” (Houston Chronicle) och att hans musik är “fräsch och passionerad…vacker, utmanande” (BBC Berkshire). Hans verk har blivit framförda av musiker och ensembler över hela världen. Ursprungligen från USA och utbildad hos både Indiana University School of Music och Gotlands tonsättarskola arbetar han nu som en frilansande tonsättare och är bosatt i Stockholm. 
MarniWandnerConference PhotoMaster_BW14.40 – 15.25
Marni Wandner, President, Sneak Attack Media (US)
Marni är grundare och VD har sedan 2006 gjort skräddarsydd, kreativ marknadsföring för artister som Motörhead, Lou Reed, Paul Simon, Highasakite, Tove Lo, The Black Angels, The Sounds, Florence + The Machine, Counting Crows, Tori Amos, R.E.M., Björk, Neil Young, Tom Petty och fler. Marni är en väl anlitad talare och vi ser fram emot att få avsluta dagen på bästa möjliga sätt tillsammans med henne.

 
 

Nyheter

ExMS fick vara en del av Ulf Kristerssons hårdrock- och metal gåva till Chiles president Gabriel Boric
Läs mer
TRADE MISSION NASHVILLE & MUSIC BIZ + THE GREAT ESCAPE - HUR VAR DET?
Läs mer
ANSÖK OM RESESTÖD TILL WOMEX 2024
Läs mer
TRADE MISSION TILL SEOUL, SYDKOREA 2024
Läs mer
NORDISK TRADE MISSION TILL INDIEN
Läs mer